Jak připravit flíčky se zelím a uzeninou? Rychlé letní jídlo vás nadchne svou chutí
Flíčky se zelím a uzeninou patří do kategorie letních jídel hotových za chvilku. Přípravu zvládne i začátečník, který v kuchyni mnoho času obvykle netráví. Stačí jen několik surovin a skvělé jídlo, na kterém si pochutná celá rodina, bude za chvilku na světě.
Při vaření si vystačíme s těstovinami, malou hlávkou zelí, cibulí, uzeným masem či šunkou, solí a pepřem. Jak sami vidíte, rozpis surovin je opravdu krátký a některé máte stále doma po ruce. Teď už jen tu správnou chuť do díla, nebát se toho a jdeme společně vařit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Flíčky a zelí - správná dvojka
Suroviny už máme připravené, tak jen nachystat hrnec s osolenou vodou, větší pánev na smažení, vařečku, prkénko a nůž.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Uzené maso nebo šunku nakrájíme na kostičky o velikosti 1 cm.
- Zelí obereme od špatných okrajových listů, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky nebo nakrouháme.
- Rozpálíme pánev s trochou oleje nebo sádla. Jak se rozpustí, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji lehce osmažit.
- Přisypeme zelí, osolíme a opepříme, pak pěkně pomalu restujeme. Během restování dáme vařit osolenou vodu na flíčky. Zelí mícháme a hlídáme, aby se nepřipálilo. Zhořklo by a jídlo by bylo nepoživatelné.
- Jak začne zelí zlátnout, přidáme uzené maso či šunku, a opékáme vše společně. Hned, jak se začne vařit voda na flíčky, vsypeme je a vaříme podle návodu na obalu.
- Po uvaření flíčky scedíme, necháme lehce okapat a přidáme je k osmaženému zelí, společně směs promícháme.
- Pak jídlo ochutnáme a případně ještě dochutíme solí a pepřem. Zelí by mělo mít jemně nasládlou chuť.
Mohlo by vás zajímat
Jak sami vidíte, opravdu toto jídlo není náročné. Věříme, že si tato klasika české kuchyně u vás najde místo a rádi se budete k tomuto receptu vracet. Na závěr vám nabízíme několik receptů k výběru.
Můžete se také nechat inspirovat článkem s tipy na rychlé letní večeře.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře