Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Flíčky se zelím a uzeninou patří do kategorie letních jídel hotových za chvilku. Přípravu zvládne i začátečník, který v kuchyni mnoho času obvykle netráví. Stačí jen několik surovin a skvělé jídlo, na kterém si pochutná celá rodina, bude za chvilku na světě.

Při vaření si vystačíme s těstovinami, malou hlávkou zelí, cibulí, uzeným masem či šunkou, solí a pepřem. Jak sami vidíte, rozpis surovin je opravdu krátký a některé máte stále doma po ruce. Teď už jen tu správnou chuť do díla, nebát se toho a jdeme společně vařit.

Flíčky a zelí - správná dvojka

Suroviny už máme připravené, tak jen nachystat hrnec s osolenou vodou, větší pánev na smažení, vařečku, prkénko a nůž. 

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  • Uzené maso nebo šunku nakrájíme na kostičky o velikosti 1 cm.
  • Zelí obereme od špatných okrajových listů, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky nebo nakrouháme.
  • Rozpálíme pánev s trochou oleje nebo sádla. Jak se rozpustí, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji lehce osmažit.
  • Přisypeme zelí, osolíme a opepříme, pak pěkně pomalu restujeme. Během restování dáme vařit osolenou vodu na flíčky. Zelí mícháme a hlídáme, aby se nepřipálilo. Zhořklo by a jídlo by bylo nepoživatelné.
  • Jak začne zelí zlátnout, přidáme uzené maso či šunku, a opékáme vše společně. Hned, jak se začne vařit voda na flíčky, vsypeme je a vaříme podle návodu na obalu.
  • Po uvaření flíčky scedíme, necháme lehce okapat a přidáme je k osmaženému zelí, společně směs promícháme.
  • Pak jídlo ochutnáme a případně ještě dochutíme solí a pepřem. Zelí by mělo mít jemně nasládlou chuť. 

Jak sami vidíte, opravdu toto jídlo není náročné. Věříme, že si tato klasika české kuchyně u vás najde místo a rádi se budete k tomuto receptu vracet. Na závěr vám nabízíme několik receptů k výběru. 

Můžete se také nechat inspirovat článkem s tipy na rychlé letní večeře.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli