Jak udělat horkou čokoládu z prášku? Poradíme, jak docílit bohatší chuti
Jakmile dorazí chladné počasí, bez hřejivých nápojů se jen tak neobejdeme. Jedním z oblíbených je horká čokoláda, která spojuje mlsání se zahřátím. Připravit si ji můžeme z tabulky čokolády nebo z čokolády v prášku.
Ať jsme promrzlí z dlouhé procházky, nebo bychom si dali něco sladkého na zub, horká čokoláda přijde vhod. Její nejjednodušší příprava tkví v použití kupované směsi v prášku, která je dostupná v mnoha příchutích a dokonce si ji můžeme doma ještě upravit podle vlastní chuti. Přinášíme několik vychytávek, díky kterým čokoládu z prášku dovedeme k dokonalosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat horkou čokoládu z prášku
Velkou výhodou horké čokolády z prášku je její pohodlná a jednoduchá příprava. Pokud pospícháme, vše jen smícháme a užijeme si její chuť. Pokud máme přeci jen trochu čas, můžeme si ji dochutit i dozdobit. A jak na to?
- Na 1 porci horké čokolády z prášku potřebujete: 2 lžíce prášku horké čokolády (podle chuti můžete množství upravit) a 1 šálek polotučného mléka (nebo vody).
- V hrnci smíchejte mléko s práškem a zahřívejte za stálého míchání na mírném plamenu.
- Jakmile se prášek rozpustí a čokoláda zhoustne, odstavte, nalijte do šálku a servírujte.
- Máte trochu času na zdobení? Ozdobte horkou čokoládu domácí šlehačkou s nastrouhanými čokoládovými hoblinkami nebo oblíbenými marshmallows.
Tip1: Pro krémovější chuť doporučujeme použít plnotučné mléko nebo část mléka nahradit smetanou ke šlehání.
Tip2: Pro čokoládovější chuť nalámejte do horké směsi 1–2 kostičky hořké čokolády a nechte rozpustit.
Tip3: Pro výraznější vůni přidejte do horké čokolády trochu skořice nebo vanilkového extraktu.
Na závěr pro vás máme videonávod na vynikající šlehačku s vůní karamelu, která doslova vystřelí každou horkou čokoládu do výšin. Dobrou chuť.
Komentáře