Jak udělat houskové knedlíky s práškem do pečiva? Podle rychlého, snadného a spolehlivého receptu se vždycky povedou
Houskové knedlíky jsou nejlepší domácí. Skvěle chutnají k nejrůznějším omáčkám, můžeme je připravit k zelí a masu. Výborné jsou se špenátem a vajíčkem. Pokud jich uvaříme více, snadno je zmrazíme na příště.
Houskové knedlíky by měly být pěkně kypré. Abychom toho dosáhli, použijeme buď droždí nebo kypřící prášek. Tentokrát se zaměříme na knedlíky s kypřícím práškem, které podle našich receptů zvládne jako nic každá začínající hospodyňka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Knedlíky snadno, rychle a spolehlivě
Jednoduchý recept nezklame - podaří se, i kdybychom do těsta dali méně vajec.
- Na těsto použijeme 1 kg polohrubé mouky, 4 vajíčka, 1 prášek do pečiva, 4–5 rohlíků, 1 lžičku soli a vodu podle potřeby.
- Rohlíky jsou nejlepší z předchozího dne. Nakrájíme je na malé kostičky.
- V míse smícháme nejprve sypké suroviny - polohrubou mouku, prášek do pečiva a sůl. Část polohrubé mouky můžeme nahradit celozrnnou špaldovou moukou, zvýšíme tím výživnou hodnotu knedlíků.
- Přisypeme nakrájené rohlíky.
- Dále přidáme vejce a vodu podle potřeby. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme 6 podlouhlých knedlíků. Další článek poradí, jak je udělat, aby měly pěkný povrch a nepraskaly.
- Dáme je vařit do vroucí vody ve velkém hrnci, po chvilce je pomocí nože odlepíme ode dna.
- Knedlíky vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Hrnec necháme během vaření sice zakrytý pokličkou, ale na jedné straně pokličku můžeme podložit dřevěnou vařečkou.
- V průběhu vaření knedlíky otočíme.
- Po 20 minutách jeden knedlík na zkoušku rozkrojíme a zkontrolujeme, zda je dobře uvařený.
- Hotové knedlíky hned po uvaření rozkrájíme, velmi dobře to jde kráječem na knedlíky.
- Ohříváme je v páře nebo jen krátce v mikrovlnné troubě.
- Zbylé rozkrájené knedlíky co nejdříve po uvaření zmrazíme na příště.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbené pečivo ze špaldové mouky. Jak se špalda používá a na co se hodí
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře