Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat houskové knedlíky s práškem do pečiva? Podle rychlého, snadného a spolehlivého receptu se vždycky povedou
Zdroj: Top recepty

Houskové knedlíky jsou nejlepší domácí. Skvěle chutnají k nejrůznějším omáčkám, můžeme je připravit k zelí a masu. Výborné jsou se špenátem a vajíčkem. Pokud jich uvaříme více, snadno je zmrazíme na příště.

Houskové knedlíky by měly být pěkně kypré. Abychom toho dosáhli, použijeme buď droždí nebo kypřící prášek. Tentokrát se zaměříme na knedlíky s kypřícím práškem, které podle našich receptů zvládne jako nic každá začínající hospodyňka.

Knedlíky snadno, rychle a spolehlivě

Jednoduchý recept nezklame - podaří se, i kdybychom do těsta dali méně vajec.

  • Na těsto použijeme 1 kg polohrubé mouky, 4 vajíčka, 1 prášek do pečiva, 4–5 rohlíků, 1 lžičku soli a vodu podle potřeby.
  • Rohlíky jsou nejlepší z předchozího dne. Nakrájíme je na malé kostičky.
  • V míse smícháme nejprve sypké suroviny - polohrubou mouku, prášek do pečiva a sůl. Část polohrubé mouky můžeme nahradit celozrnnou špaldovou moukou, zvýšíme tím výživnou hodnotu knedlíků.
  • Přisypeme nakrájené rohlíky.
  • Dále přidáme vejce a vodu podle potřeby. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme 6 podlouhlých knedlíků. Další článek poradí, jak je udělat, aby měly pěkný povrch a nepraskaly.
  • Dáme je vařit do vroucí vody ve velkém hrnci, po chvilce je pomocí nože odlepíme ode dna.
  • Knedlíky vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Hrnec necháme během vaření sice zakrytý pokličkou, ale na jedné straně pokličku můžeme podložit dřevěnou vařečkou.
  • V průběhu vaření knedlíky otočíme.
  • Po 20 minutách jeden knedlík na zkoušku rozkrojíme a zkontrolujeme, zda je dobře uvařený. 
  • Hotové knedlíky hned po uvaření rozkrájíme, velmi dobře to jde kráječem na knedlíky.
  • Ohříváme je v páře nebo jen krátce v mikrovlnné troubě.
  • Zbylé rozkrájené knedlíky co nejdříve po uvaření zmrazíme na příště.
Další recepty na oblíbené knedlíky našich čtenářů jsou připravené v bohatém receptáři. A podle následujícího receptu s názorným videem připravíme snadný a rychlý houskový knedlík, nakypřený práškem do pečiva: 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky