Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová dřeň je rychlý a jednoduchý způsob konzervace přebytků ze zahrady nebo výhodného nákupu. Poradíme vám, jak dřeň jednoduše připravit a zásobit se touto letní dobrotkou na celou zimu - tedy pokud máte dostatek jahod.

Cukr a mrazák zakonzervuje chuť, barvu a vitamíny v jahodách nejdokonaleji. Velmi oblíbená je dřeň zvláště u dětí a mládeže. Nabízí čistou chuť bez přidaných látek a v horku báječně ochladí. Připravit dřeň dokáže úplně každý.

Jak udělat jahodovou dřeň

Na dřeň výhodně zpracujeme méně kvalitní, ale zdravé plody.

  • Připravíme si plastové krabičky, kelímky od jogurtů, nanuková tvořítka apod.
  • Rozmixujeme jahody, dosladíme podle chuti, nalijeme a zmrazíme.
  • Doslazujeme cukrem, ovocným cukrem (fruktózou), medem nebo javorovým sirupem. 

Je to snadné, že?

Z pěkných jahod snadno připravíme skvělé knedlíky podle názorného videa.

 

Další tipy a triky