Jak udělat jahodovou dřeň. Radíme začátečníkům
Jahodová dřeň je rychlý a jednoduchý způsob konzervace přebytků ze zahrady nebo výhodného nákupu. Poradíme vám, jak dřeň jednoduše připravit a zásobit se touto letní dobrotkou na celou zimu - tedy pokud máte dostatek jahod.
Cukr a mrazák zakonzervuje chuť, barvu a vitamíny v jahodách nejdokonaleji. Velmi oblíbená je dřeň zvláště u dětí a mládeže. Nabízí čistou chuť bez přidaných látek a v horku báječně ochladí. Připravit dřeň dokáže úplně každý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat jahodovou dřeň
Na dřeň výhodně zpracujeme méně kvalitní, ale zdravé plody.
- Připravíme si plastové krabičky, kelímky od jogurtů, nanuková tvořítka apod.
- Rozmixujeme jahody, dosladíme podle chuti, nalijeme a zmrazíme.
- Doslazujeme cukrem, ovocným cukrem (fruktózou), medem nebo javorovým sirupem.
Je to snadné, že?
Z pěkných jahod snadno připravíme skvělé knedlíky podle názorného videa.
Komentáře