Jak udělat jahodový sorbet? Připravte si báječné letní osvěžení v pohodlí domova
Ovocný sorbet je velmi oblíbené osvěžení pro horké dny. Vyznačuje se intenzivní ovocnou chutí a vyrobit jej můžeme prakticky z jakéhokoliv ovoce, ať už z čerstvého či mraženého. Poradíme, jak připravit lahodný jahodový sorbet.
Na výrobu sorbetu se hodí jakékoliv ovoce, ideální jsou jahody nebo vypeckované třešně, které stačí rozmixovat na jemné pyré. U rybízu a jiného ovoce s jemnými pecičkami je třeba po rozmixování nejprve všechno přepasírovat na jemné pyré.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat jahodový sorbet
Na toto báječné osvěžení budeme potřebovat: 350 g jahod, šťávu z půlky citronu a 80 g cukru.
- Nejprve připravíme cukrový sirup - do menšího kastrůlku odměříme 160 ml vody, přidáme cukr a svaříme. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme z plotýnky a necháme vychladnout.
- Nyní očistíme jahody od stopek a nakrájíme je na menší kousky. Jahody vložíme do mixéru, přidáme cukrový sirup, šťávu z citronu a důkladně rozmixujeme.
- Připravený sorbet uložíme do krabičky a dáme zmrazit. Polozmrzlý sorbet podáme z mrazáku a opět rozmixujeme, tento krok opakujeme minimálně dvakrát. Čím vícekrát sorbet promixujeme, tím jemnější bude jeho konzistence.
Jahodovou zmrzlinu můžete připravit také s příměsí tvarohu, se kterým bude chutnat stejně dokonale. Napište nám, jaká zmrzlina je vaše nejoblíbenější.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak zamrazit jahody? Poradíme, jak správně plody uložit, aby se neslepily
Odstranit stopku z jahod není nic složitého. Zahoďte nůž a připravte se na dvě snadné a elegantní možnosti
Komentáře