Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný sorbet je velmi oblíbené osvěžení pro horké dny. Vyznačuje se intenzivní ovocnou chutí a vyrobit jej můžeme prakticky z jakéhokoliv ovoce, ať už z čerstvého či mraženého. Poradíme, jak připravit lahodný jahodový sorbet.

Na výrobu sorbetu se hodí jakékoliv ovoce, ideální jsou jahody nebo vypeckované třešně, které stačí rozmixovat na jemné pyré. U rybízu a jiného ovoce s jemnými pecičkami je třeba po rozmixování nejprve všechno přepasírovat na jemné pyré.

Jak udělat jahodový sorbet

Na toto báječné osvěžení budeme potřebovat: 350 g jahod, šťávu z půlky citronu a 80 g cukru.

  1. Nejprve připravíme cukrový sirup - do menšího kastrůlku odměříme 160 ml vody, přidáme cukr a svaříme. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme z plotýnky a necháme vychladnout.
  2. Nyní očistíme jahody od stopek a nakrájíme je na menší kousky. Jahody vložíme do mixéru, přidáme cukrový sirup, šťávu z citronu a důkladně rozmixujeme.
  3. Připravený sorbet uložíme do krabičky a dáme zmrazitPolozmrzlý sorbet podáme z mrazáku a opět rozmixujeme, tento krok opakujeme minimálně dvakrát. Čím vícekrát sorbet promixujeme, tím jemnější bude jeho konzistence.

Jahodovou zmrzlinu můžete připravit také s příměsí tvarohu, se kterým bude chutnat stejně dokonale. Napište nám, jaká zmrzlina je vaše nejoblíbenější.

 

Další tipy a triky