Co jednoduchého upéct? Skvělé buchty na plech podle těchto receptů zvládne každý
Recepty na rychlé a jednoduché buchty je dobré znát a mít po ruce. Vybrali jsme několik osvědčených, které se vždy povedou. Můžeme je připravit pro návštěvu, nebo jako chutný moučník po obědě. Recepty se určitě budou hodit začátečníkům.
Některé z těchto receptů slavily úspěch už když podle nich pekly naše maminky, ale jistě přijdou k chuti i nám. Kdo by neznal kakaovou buchtu s tvarohovou peřinkou, které se někdy říká fešák, jindy prošívaná deka nebo himaláje. Máme pro vás i populární recept na andělsky nadýchaný perník a na úžasně rychlou tvarohovou buchtu s povidlím.
Univerzální hrnková buchta
Pokud potřebujeme co nejrychleji upéct buchtu s ovocem, a je jedno jestli s čerstvým či kompotovaným, pak je tu jednoduché řešení. Následující recept vyjde pokaždé. Pokud je ovoce kyselé, povrch můžeme před pečením buď lehce pocukrovat nebo posypat drobenkou.
- Potřebujeme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, ovoce podle sezóny.
- Suroviny smícháme dohromady, nejdříve tekuté, pak sypké.
- Pokud k míchání použijeme elektrického robota, bude buchta ještě více nadýchaná.
- Plech vyložíme pečicím papírem, a na něj nalijeme těsto.
- Poklademe ovocem podle chuti a možnosti.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20–25 minut.
- Tip: Část mouky můžeme nahradit celozrnnou moukou špaldovou, cukr krupici cukrem přírodním, mléko kravské mlékem sójovým. Buchta bude také dobrá.
Postup nám předvede názorné video:
Komentáře