Co jednoduchého upéct? Skvělé buchty na plech podle těchto receptů zvládne každý
Recepty na rychlé a jednoduché buchty je dobré znát a mít po ruce. Vybrali jsme několik osvědčených, které se vždy povedou. Můžeme je připravit pro návštěvu, nebo jako chutný moučník po obědě. Recepty se určitě budou hodit začátečníkům.
Univerzální hrnková buchta
Pokud potřebujeme co nejrychleji upéct buchtu s ovocem, a je jedno jestli s čerstvým či kompotovaným, pak je tu jednoduché řešení. Následující recept vyjde pokaždé. Pokud je ovoce kyselé, povrch můžeme před pečením buď lehce pocukrovat nebo posypat drobenkou.
- Potřebujeme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, ovoce podle sezóny.
- Suroviny smícháme dohromady, nejdříve tekuté, pak sypké.
- Pokud k míchání použijeme elektrického robota, bude buchta ještě více nadýchaná.
- Plech vyložíme pečicím papírem, a na něj nalijeme těsto.
- Poklademe ovocem podle chuti a možnosti.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20–25 minut.
- Tip: Část mouky můžeme nahradit celozrnnou moukou špaldovou, cukr krupici cukrem přírodním, mléko kravské mlékem sójovým. Buchta bude také dobrá.
Postup nám předvede názorné video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 1 hodinou
Placičky s kopřivami
Přidáno před 4 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 5 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 8 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby těsto bylo nadýchané? Šest tipů na oblíbená kypřidla pro dokonalé moučníky
Jak připravit drobenku? Každá kuchařka má svůj oblíbený recept, stačí si vybrat
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Komentáře