Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová bramborová kaše se řadí mezi oblíbené a rychlé přílohy, které se hodí k mnoha pokrmům. Sladká ovesná či krupičná kaše ve větším množství dokáže zastat i funkci hlavního chodu. Co ale dělat, když na kaši máte chuť, ale zrovna došlo mléko?

Mléko je nedílnou součástí každodenního života. Ať už ho ráno dáváte dětem ohřáté a ochucené grankem, přiléváte si ho do své kávy nebo ho používáte při vaření obědů - v mnoha domácnostech je nepostradatelné. Kaši si však zvládnete připravit i bez něj.

Jak uvařit sladkou kaši bez mléka

Při přípravě sladké kaše můžete mléko úplně jednoduše zaměnit za čistou vodu. Další možností je sáhnout po smetaně, kterou je možné podle potřeby naředit vodou. Ve sladké kaši se budou také skvěle vyjímat rostlinné náhražky mléka, jako je mléko kokosové, sójové, ovesné nebo mandlové.

Jak uvařit bramborovou kaši bez mléka

I bramborovou kaši hravě připravíte bez mléka. Místo mléka můžete opět použít smetanu, případně smetanu smíchanou s vodou, a to i smetanu zakysanou. Vhodné jsou opět i rostlinné náhražky mléka např. mléko sójové. Vodu pak můžete spotřebovat tu, ve které se brambory vařily. Výtečnou bramborovou kaši však připravíte i pouze z brambor, soli a másla

Bez mléka jednoduše připravíte i polentovou kaši. Že jste ji ještě nikdy neměli? Tak to ji určitě vyzkoušejte. Je snadná a rychlá na přípravu, můžete si ji uvařit naslano i nasladko, a i bez mléka chutná báječně.

 

Komentáře

Další tipy a triky