Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka patří mezi oblíbené omáčky české kuchyně. Naše tradiční omáčka je na přípravu velmi jednoduchá a zaručeně ji zvládne každý začátečník. Pěstujete-li na zahradě kopr, neváhejte si ji uvařit k obědu.

Oblíbenou a tradiční omáčku by měla umět uvařit každá hospodyňka a to především proto, že je velmi jednoduchá na přípravu. Potřebujeme na ni pouze několik málo surovin - hovězí vývar, smetanu a nejlépe čerstvý kopr pro jeho lahodné aroma. Samozřejmě stačí i mražený.

Jak připravit koprovou omáčku

Na základní dávku báječné koprové omáčky si připravíme tyto suroviny: 1 lžíci másla, 2 lžíce hladké mouky, hovězí vývar, 200 ml mléka, 250 ml smetany na vaření, 1 svazek čerstvého kopru a sůl, cukr i ocet na dochucení.

  1. Ve větším kastrolu si rozpustíme máslo, poté do něj nasypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
  2. Poté za stálého míchání metličkou jíšku zalijeme vývarem, přidáme také mléko a provaříme zhruba 20 minut.
  3. Po provaření vmícháme nasekaný kopr a smetanu. Dochutíme solí, cukrem a také kapkou octa. 
  4. Vhodnou přílohou je houskový knedlík, vařené hovězí maso nebo vejce natvrdo.
Tuto tradiční koprovou omáčku si snadno připravíte s pomocí videoreceptu, který vás povede krok za krokem jednoduchým postupem. Napište nám, jak se vám omáčka povedla.

Komentáře

Další tipy a triky