Jak udělat kovbojské fazole? Poctivý základ, pár ingrediencí a můžeme si pochutnávat

Kovbojské fazole se připravují jako hlavní jídlo k obědu či k večeři. Jsou také výborným doplňkem grilovaného masa, rychlým pokrmem pro trampy a chataře, a hodí se jako pohoštění pro přátele místo silvestrovského guláše.
Kovbojské fazole jsou tradičním pokrmem amerických kovbojů - jsou jednoduché, vydatné a chuťově velmi výrazné - dokonalé jídlo pro opravdové chlapy. Připravují se z mnoha různých surovin, ale základem jsou vždy cibule, fazole, slanina a rajčata.
Jak připravit kovbojské fazole
Pokrm s masem trvá déle - bez masa je zase rychlejší:
- Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a nahrubo nasekanou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu. Směs opékáme, dokud klobása nezačne pouštět tuk a voňavou šťávu.
- K opečené směsi přidáme pokrájenou papriku, kečup a drcená rajčata. Pokrm osolíme, opepříme a dochutíme utřeným česnekem a oreganem. Obsah pánve necháme mírně probublávat po dobu 10 minut.
- Do pánve nasypeme kukuřici, na malé kousíčky pokrájené chilli papričky a nakonec červené fazole z konzervy nebo sušené, namočené přes noc a uvařené doměkka. Pokrm necháme ještě několik minut táhnout.
Pokud přidáme hotové konzervované fazole, bude pokrm hotový během pár minut - podívejte se na video:
Komentáře