Jak udělat krém na išelské dortíčky? Na tradiční cukroví jeden recept nečekejte
Išelské cukroví či dortíčky je název pro tradiční vánoční cukrovinku, kterou tvoří kakaové těsto s malým množstvím oříšků, vykrájené do tvaru koleček. Ta se spojují ořechovou nádivkou a na povrchu polévají čokoládou.
Išelské dortíčky získaly svou oblibu díky extra kakaovému těstu, báječnému ořechovému krému a čokoládové polevě. Existuje mnoho variant oblíbeného cukroví a také množství receptů na zaručeně nejlepší krém - ale to je věc názoru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat krém na išelské dortíčky
Většina cukroví se naštěstí připravuje podle jednotného receptu:
- Ušleháme do pěny 125 g másla se 2 vrchovatými lžícemi moučkového cukru.
- Přidáme 2 lžíce najemno nastrouhaných ořechů a 2 lžíce meruňkové marmelády.
- Přilijeme 2 lžíce rumu (nebo trochu více) a krém důkladně promícháme.
Na přípravu išelských dortíčků se můžete podívat v našem videu. Po slepení koleček polijeme cukroví čokoládovou polevou a přilepíme na ni polovinu mandle nebo vlašského ořechu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat nejlepší išelské dortíčky? Skvělé cukroví s vůní skořice, ořechů a čokolády zvládnou podle názorného videa i začátečníci
Alkohol v těstě, v koláčích a ve sladkých krémech: Mohou takový moučník konzumovat i děti?
Jak nastrouhat či nasekat ořechy? Vsaďte na kuchyňského robota nebo ostrý nůž
Komentáře