Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Išelské cukroví či dortíčky je název pro tradiční vánoční cukrovinku, kterou tvoří kakaové těsto s malým množstvím oříšků, vykrájené do tvaru koleček. Ta se spojují ořechovou nádivkou a na povrchu polévají čokoládou.

Išelské dortíčky získaly svou oblibu díky extra kakaovému těstu, báječnému ořechovému krému a čokoládové polevě. Existuje mnoho variant oblíbeného cukroví a také množství receptů na zaručeně nejlepší krém - ale to je věc názoru.

Jak udělat krém na išelské dortíčky

Většina cukroví se naštěstí připravuje podle jednotného receptu:

Na přípravu išelských dortíčků se můžete podívat v našem videu. Po slepení koleček polijeme cukroví čokoládovou polevou a přilepíme na ni polovinu mandle nebo vlašského ořechu:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky