Jak udělat křupavé brambory v troubě? Báječně chutnají s kořením i s bylinkami
Brambory mají v kuchyni své stálé místo a staly se nejvíce používanou přílohou, kterou lze připravit snad na tisíce způsobů. Pro svůj obsah živin jsou brambory cennou součástí našeho jídelníčku.
Brambory se staly univerzální surovinou, připravit z nich můžeme jemnou bramborovou kaši, knedlíky nebo je uvařit nakrájené či ve slupce. Naprostými favority se staly především bramborové hranolky nebo americké brambory.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat křupavé brambory v troubě
Vyzkoušejte báječný recept na americké brambory pečené v tatarce, díky této kombinaci získáte dokonale ochucené a křupavé brambory.
- Budete potřebovat tyto suroviny:
- Brambory nejprve omyjte ve vodě a nakrájejte na měsíčky. Poté je vložte do mísy se studenou vodou a nechte máčet 10–15 minut, aby pustily škrob.
- V misce smíchejte tatarskou omáčku, uzenou papriku, špetku soli a 1 lžíci oleje.
- Scezené brambory důkladně osušte utěrkou a poté je promíchejte s připravenou směsí.
- Připravte si plech, který vyložíte pečicím papírem a potřete troškou oleje. Měsíčky brambor rozložte na plech a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 35–40 minut - do zlatavé barvy s křupavými okraji.
- Hotové brambory podle chuti dosolte, případně je můžete posypat nasekanou pažitkou, libečkem, petrželkou či strouhaným sýrem.
S bramborami dokážete vykouzlit spoustu báječných pokrmů, popustit uzdu vaší fantazii můžete i u receptu plněné zapečené brambory. Naplnit je totiž můžete čímkoli, co máte rádi - směsí ze zeleniny, masa i lahodných sýrů.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře