Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na to, aby houskové knedlíky byly krásně kypré? Stačí si vybrat jeden ze tří postupů a zvládnou je spolehlivě i začátečníci
Zdroj: Top recepty

Houskové knedlíky jsou naší jedinečnou přílohou k omáčkám, gulášům, k zelí i špenátu, často společně s masem, někdy i sojovým. Naši strávníci ocení především domácí knedlíky, zvlášť když jsou pěkně kypré a chutnají tak, jak mají.

Na knedlíky určitě známe mnoho receptů a jejich správné kyprosti dosáhneme několika základními způsoby. Hned po uvaření je nakrájíme na plátky, dobrým pomocníkem je kráječ knedlíků, a buď je brzy spotřebujeme, nebo co nejdříve zamrazíme na pozdější použití.

Jak nakypřit houskové knedlíky?

Houskové knedlíky kypříme obvykle některým ze tří postupů:

  1. K nakypření můžeme použít droždí, a to buď čerstvé nebo sušené. Při použití droždí počítáme s dostatečným časem na kynutí těsta.
  2. Pokud hledáme snadný recept a knedlíky potřebujeme mít rychle uvařené, dobře nám poslouží kypřící prášek do pečivaNejprve prášek promícháme s moukou a pak teprve přidáme ostatní suroviny. Knedlíky vaříme ihned po zadělání těsta, žádné čekání není potřeba.
  3. Další možností, jak knedlíky nakypřit, je přidat do těsta sníh z bílků. Slouží především pro kypření knedlíků vařených v ubrousku (karlovarský, vídeňský) a knedlíků hrnkových. Tyto knedlíky vaříme ihned po zpracování těsta, stejně jako knedlíky s práškem do pečiva. 

Jak udělat karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík působí na pohled velmi atraktivně kvůli mozaikovitému vzhledu, který se projevuje na řezu. Je to díky úhledně nakrájenému pečivu (rohlíkům z předešlého dne) a jemně nakrájené zelené petrželce. Pokud se na tento knedlík chystáte poprvé, doporučujeme nejprve zhlédnout názorné video:

Další recepty na houskové knedlíky, ověřené mnoha čtenáři, najdete v našem receptáři. Přejeme, ať se vám ty vaše co nejlépe povedou.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli