Jak připravit langoše bez kynutí? Radíme začátečníkům
Z kynutého těsta mívají začátečníci někdy zbytečné obavy. Konkrétně u langošů můžete obavy zcela odhodit, protože některá těsta se nenechávají kynout. Ušetříte tím čas i své nervy.
Těst, která nemusí kynout, je poměrně hodně. Některá z nich dokonce obsahují droždí, a přece nekynou. Tedy přesněji řečeno, kynou až při pečení nebo smažení. Nemusíte připravovat kvásek, čekat dlouhé minuty ani dlouho vypracovávat těsto. Základem langošů bez droždí bude oblíbené a spolehlivé jogurtové, tvarohové nebo podobné těsto. Kypřidlem je jedlá soda nebo kypřicí prášek do pečiva.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na langoše bez kynutí
Tohle zvládne i úplný začátečník, tak do toho.
- Smíchejte všechny suroviny, těsto je potřeba dobře prohníst. Pak ho nechte zakryté odpočinout asi půl hodiny.
- Z těsta vytvarujte placky.
- Smažte ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dočervena.
- Přebytečný tuk odsajte na ubrousku a zdobte podle chuti.
Pokud byste si později chtěli vyzkoušet langoše s droždím, pomůže vám videorecept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno před 17 hodinami
Husí prsa s podzimním ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno před 22 hodinami
Podzimní chilli salát
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Jemný švestkový koláč s drobenkou
Přidáno 17. 9. 2024 19:17
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno 17. 9. 2024 16:01
Komentáře