Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Z kynutého těsta mívají začátečníci někdy zbytečné obavy. Konkrétně u langošů můžete obavy zcela odhodit, protože některá těsta se nenechávají kynout. Ušetříte tím čas i své nervy.

Těst, která nemusí kynout, je poměrně hodně. Některá z nich dokonce obsahují droždí, a přece nekynou. Tedy přesněji řečeno, kynou až při pečení nebo smažení. Nemusíte připravovat kvásek, čekat dlouhé minuty ani dlouho vypracovávat těsto. Základem langošů bez droždí bude oblíbené a spolehlivé jogurtové, tvarohové nebo podobné těsto. Kypřidlem je jedlá soda nebo kypřicí prášek do pečiva.

Jak na langoše bez kynutí

Tohle zvládne i úplný začátečník, tak do toho.

  • Smíchejte všechny suroviny, těsto je potřeba dobře prohníst. Pak ho nechte zakryté odpočinout asi půl hodiny.
  • Z těsta vytvarujte placky.
  • Smažte ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dočervena.
  • Přebytečný tuk odsajte na ubrousku a zdobte podle chuti.

 

Pokud byste si později chtěli vyzkoušet langoše s droždím, pomůže vám videorecept.

 

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli