Jak připravit langoše bez kynutí? Radíme začátečníkům
Z kynutého těsta mívají začátečníci někdy zbytečné obavy. Konkrétně u langošů můžete obavy zcela odhodit, protože některá těsta se nenechávají kynout. Ušetříte tím čas i své nervy.
Těst, která nemusí kynout, je poměrně hodně. Některá z nich dokonce obsahují droždí, a přece nekynou. Tedy přesněji řečeno, kynou až při pečení nebo smažení. Nemusíte připravovat kvásek, čekat dlouhé minuty ani dlouho vypracovávat těsto. Základem langošů bez droždí bude oblíbené a spolehlivé jogurtové, tvarohové nebo podobné těsto. Kypřidlem je jedlá soda nebo kypřicí prášek do pečiva.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na langoše bez kynutí
Tohle zvládne i úplný začátečník, tak do toho.
- Smíchejte všechny suroviny, těsto je potřeba dobře prohníst. Pak ho nechte zakryté odpočinout asi půl hodiny.
- Z těsta vytvarujte placky.
- Smažte ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dočervena.
- Přebytečný tuk odsajte na ubrousku a zdobte podle chuti.
Pokud byste si později chtěli vyzkoušet langoše s droždím, pomůže vám videorecept.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se tvarují langoše. Zvládnete to snadno a rychle podle videonávodu
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Komentáře