Jak udělat langoše? Připravte je podle videa. S kečupem a sýrem budou dokonalé
Langoše patří mezi stánkové speciality, které si snadno zvládnete připravit doma a poměrně levně. Máme pro vás jednoduchý recept, který potěší všechny mlsné jazýčky. Na dochucení budete potřebovat kečup, česnek a sýr, nebo můžete pro změnu vyzkoušet povidla a zakysanou smetanu.
Vonící langoše mají tu moc přitahovat všechny hladové z okolí, stačí si jejich chuť pouze představit. Nejsou sice zrovna dietní, ale občas této pochoutce neodoláme. Naučíme vás jednoduchý recept z několika surovin na klasické kynuté těsto. Pokud ale spěcháte, podívejte se raději, jak udělat langoše bez kynutí.
Jak udělat báječné langoše
Postup je snadný, jen počítejte s trochou času na vykynutí těsta. Když budete pracovat v teplém prostředí, kynutí proběhne velmi rychle.
- Nejprve si připravte suroviny na těsto. Budete potřebovat 500 g hladké mouky, 370 ml mléka, 0,5 lžičky cukru, 1 balíček kvasnic, 0,5 lžičky soli. Množství si upravte podle počtu strávníků, z uvedeného množství budete mít cca 7 kusů krásných velkých langošů. Podívejte se, jaká mouka je na langoše nejvhodnější.
- Kvasnice rozdrobte do trochy vlažného mléka s cukrem a nechte vzejít kvásek. Mohlo by Vás zajímat, jaké jsou časté chyby při přípravě kynutého těsta.
- Jakmile kvásek vzejde, přidejte jej k mouce a zbytku mléka, dále přidejte sůl a vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte půl hodiny kynout.
- Vzešlé těsto rozdělte na 7 kousků, každý trochu vytáhněte a rukou upravte na pomoučeném válu. Těsto podle tohoto receptu je naprosto perfektní, netrhá se a krásně se s ním pracuje. S tvarováním langošů by vám mohl pomoci videonávod.
- Langoše smažte v dostatečném množství rozpáleného oleje pěkně dozlatova a z obou stran. Při smažení dejte pozor, ať se nespálíte horkým tukem. Víte, jaký olej je na smažení langošů nejvhodnější?
- Hotové langoše nerovnejte hned na sebe, ale zbavte je nejprve přebytečného tuku - položte je na papírový ubrousek nebo na papírovou utěrku, až poté na talíř nebo tác.
- Jak langoše ochutit? Podle tohoto receptu smíchejte utřený česnek s kečupem, potřete jím langoše a posypejte je strouhaným sýrem.
- Podávejte co nejdříve po upečení, tehdy jsou nejchutnější a usmažené těsto je jemné a měkoučké. Pokud langoše necháte vychladnout, můžete je před jídlem kratičce ohřát v mikrovlnné troubě nebo jíst studené, i tak si pochutnáte.
- Tip: Langoše chutnají báječně i připravené nasladko. Stačí je potřít marmeládou nebo povidly a ozdobit jogurtem, zakysanou smetanou nebo tvarohovým krémem.
Podívejte se na kompletní recept na jednoduché vynikající langoše, přečtěte si také komentáře - pomohou vám předejít zbytečným chybám.
Langoše podle výše uvedeného receptu jsou podle našich čtenářů naprosto skvělým gurmánským zážitkem. Budeme rádi, když nám i vy napíšete, jak se vám povedly.
A pokud chcete zkusit ještě jiný recept na langoše, podívejte se na další oblíbené tipy.
Komentáře