Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví nesmí na žádném vánočním stole chybět. Připravuje se z kvalitní mouky, másla, cukru a žloutků. Je chutné, voňavé a vláčné a dá se ozdobit na mnoho způsobů, takže může být pokaždé jiné - i bezlepkové.

Lidé, kteří se musí vyhýbat potravinám s lepkem, nechtějí být ošizeni o dobroty, které o Vánocích všichni mlsají. Pro ně můžeme připravit linecké cukroví, které je k nerozeznání od cukroví z pšeničné mouky a chutná nejen celiakům, ale i ostatním.

Jak udělat linecké bez lepku

Celiakové už vědí, která mouka jim vyhovuje a která jim způsobuje trávicí potíže. Na trhu jsou k dostání mouky, které jsou označeny jako bezlepkové a velmi dobře se s nimi pracuje. Některé náhražky mouky se hodí k pečení lineckého, ale jeho chuť je pak trochu jiná - jde o kokosovou, ořechovou, mandlovou a další mouky, které lepek neobsahují. Ty se chovají trochu jinak než mouky s lepkem, a proto je musíme předem vyzkoušet.

Linecké cukroví bez lepku můžeme promazávat marmeládou nebo plnit krémy, zdobit čokoládou, kokosem, oříšky i cukrářským zdobením.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky