Jak udělat linecké cukroví bez lepku? S použitím správné mouky nepoznáte rozdíl
Linecké cukroví nesmí na žádném vánočním stole chybět. Připravuje se z kvalitní mouky, másla, cukru a žloutků. Je chutné, voňavé a vláčné a dá se ozdobit na mnoho způsobů, takže může být pokaždé jiné - i bezlepkové.
Lidé, kteří se musí vyhýbat potravinám s lepkem, nechtějí být ošizeni o dobroty, které o Vánocích všichni mlsají. Pro ně můžeme připravit linecké cukroví, které je k nerozeznání od cukroví z pšeničné mouky a chutná nejen celiakům, ale i ostatním.
Mohlo by vás zajímat
Jak udělat linecké bez lepku
Celiakové už vědí, která mouka jim vyhovuje a která jim způsobuje trávicí potíže. Na trhu jsou k dostání mouky, které jsou označeny jako bezlepkové a velmi dobře se s nimi pracuje. Některé náhražky mouky se hodí k pečení lineckého, ale jeho chuť je pak trochu jiná - jde o kokosovou, ořechovou, mandlovou a další mouky, které lepek neobsahují. Ty se chovají trochu jinak než mouky s lepkem, a proto je musíme předem vyzkoušet.
Linecké cukroví bez lepku můžeme promazávat marmeládou nebo plnit krémy, zdobit čokoládou, kokosem, oříšky i cukrářským zdobením.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak při nákupu poznat čerstvého kapra? Chtějte ho zásadně s hlavou, hodně napoví oči, ale také šupiny nebo žábry
Dokonalé cukroví bez lepku: Vláčné pracny, voňavé linecké i kořeněné perníčky chutnají božsky a skoro jako ty „pravé“
Linecké těsto z domácí pekárny? Je to snadné. Video vám předvede jednoduchý postup
Komentáře