Jak připravit správně hustou makovou náplň. Čím ji zahustit nebo naředit na správnou hustotu. Vybírat můžeme z mnoha variant
Makovou náplň do moučníků je důležité mít přiměřeně hustou. Neměla by vytékat z koláčků, ani být suchá. Poradíme, jaký zvolit poměr mléka a máku do makové náplně a jak náplň rychle zahustit.
Při přípravě makové náplně do moučníků si musíme dávat pozor, aby byla tak akorát hustá. Doporučovaný poměr mléka a máku je přibližně 1 : 1, čili na jeden hrnek mléka dáme 1 hrnek máku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
I tak se nám může stát, že výsledná náplň je moc hustá či řídká. Při vaření se z náplně odpařují tekutiny a houstne. Záleží tedy, jak dlouho a jak intenzivně náplň vaříme. Na výslednou hustotu má také vliv jaké další ingredience přidáváme. Zda náplň spíše zahustí nebo naředí.
Naředění makové náplně
Zahuštění makové náplně
Moc řídkou náplň zahustíme přidáním něčeho suchého, nabízí se řada variant:
- další mák
- pomleté piškoty
- strouhanka
- mletý perník
- mleté či najemno nasekané ořechy
- kukuřičný škrob
- strouhaný kokos
Další zajímavé informace o máku - jak ho skladovat, jak poznat ten kvalitní a kde všude ho využít, najdete v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Sladké dobroty s kokosem. Recepty, které skvěle naladí na vánoční atmosféru
Jak oddělit žloutek od bílku. Jednoduchou vychytávku zvládnou i méně zkušení kuchaři a děti
Pečení na víkend: Frgálová buchta na plech chutná jako pravý valašský koláč, ale je přitom mnohem jednodušší na přípravu
Komentáře