Jak udělat marokánky? Kombinace kandovaného ovoce a ořechů je neodolatelná
Milujete marokánky? Toto skvělé vánoční cukroví zmizí ze sváteční tabule jako první. Placičky nejsou vůbec složité a s naším návodem budou krásně měkké a vláčné. Marokánky navíc můžete obměnit oblíbeným ovocem, kůrou a čokoládou.
Tušíte správně, že marokánky nejsou zdejší a jejich původ je až ze severní Afriky. Tamější receptura je dávno pozměněna a výsledkem jsou lahodné sladké placičky propojující typické vánoční suroviny jako je kandované ovoce, oříšky a čokoláda. Marokánky můžeme, ale nemusíme v závěru namáčet do čokoládové polevy nebo na nich vytvořit cákance.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat marokánky
Do přípravy marokánek se pouštíme týden před Štědrým dnem. Toto cukroví je snadné a do přípravy můžeme zapojit i děti, protože jen vše smícháme v hustou kaši a následně děláme hromádky, které krátce pečeme. A jak na to?
- Na 35 kusů marokánek budete potřebovat: 140 g moučkového cukru, 100 g kandované pomerančové kůry, 150 g sekaných loupaných mandlí, 80 g másla, 125 ml mléka, 30 g hladké mouky a na dokončení čokoládu a mandlové lupínky.
- Mléko, máslo, mandle, cukr a pomerančovou kůru v hrnci smíchejte a zvolna vařte 10 minut.
- Odstavte, přimíchejte mouku a nechte vychladnout.
- Z hmoty lžičkou namočenou ve vodě tvořte nízké hromádky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Ozdobte mandlovými plátky a pečte v rozehřáté troubě na 175 °C asi 10 minut.
- Nechte na plechu vychladnout a rozpusťte si ve vodní lázni čokoládu.
- Namáčejte marokánky spodní stranou do čokolády a nechte zatuhnout.
Tip: Podle chuti můžete přidat oblíbené sušené ovoce jako jsou brusinky, meruňky, domácí kandovaná dýně a také jiné druhy ořechů, například nesolené arašídy či vlašské ořechy.
Nemějte obavy z tvrdých placiček. Tyto výborné měkké marokánky si můžete upéct také podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem.
Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kandovaná dýně je pochoutkou, zdrojem energie i součástí některých moučníků. Kandovat dýni není složité a zvládne to každý
Kandovanou citronovou nebo pomerančovou kůru s úspěchem využijeme jako mlsání nebo do moučníků
Jak upéct měkké a vláčné marokánky, plné kandovaného ovoce a mandlí? Podle názorného videa to zvládne i začátečník
Komentáře