Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na masové kuličky použijeme mleté maso. Vepřové maso je šťavnaté, hovězí má silnou masovou chuť - proto použijeme mix obou mletých mas. Abychom si vychutnali i rajskou omáčku, nesmíme směs příliš okořenit.

Masové koule v rajské omáčce jsou oblíbené nejen pro výraznou chuť, ale také pro lepší stravitelnost, dostupnost a příznivou cenu, kterou hovězí maso nemá. Příprava kuliček je rychlá, jednoduchá a mnoho kuchařek jim před masem dává přednost.

Jak připravit masové kuličky

Přípravu masových kuliček zvládnou i naprostí začátečníci:

  1. Mix mletého masa promícháme s vejcem, solí a pepřem.
  2. Pokud připravujeme pikantní rajskou omáčku, můžeme masovou směs ochutit najemno pokrájenou cibulí a lisovaným česnekem.
  3. Směs zahustíme malým množstvím strouhanky a necháme ji chvíli odpočinout.
  4. Odebíráme malé kousky masové směsi, které tvarujeme do kuliček. Ty opečeme na pánvi na tuku, než je přidáme do omáčky.
  5. Velké množství kuliček upečeme na plechu v troubě.

Jak připravit koule v rajské omáčce? Na inspirativní video se můžete podívat zde:

Komentáře

Další tipy a triky