Jak udělat masové koule do rajské omáčky? Vytvarované kuličky předem opečeme
Na masové kuličky použijeme mleté maso. Vepřové maso je šťavnaté, hovězí má silnou masovou chuť - proto použijeme mix obou mletých mas. Abychom si vychutnali i rajskou omáčku, nesmíme směs příliš okořenit.
Masové koule v rajské omáčce jsou oblíbené nejen pro výraznou chuť, ale také pro lepší stravitelnost, dostupnost a příznivou cenu, kterou hovězí maso nemá. Příprava kuliček je rychlá, jednoduchá a mnoho kuchařek jim před masem dává přednost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit masové kuličky
Přípravu masových kuliček zvládnou i naprostí začátečníci:
- Mix mletého masa promícháme s vejcem, solí a pepřem.
- Pokud připravujeme pikantní rajskou omáčku, můžeme masovou směs ochutit najemno pokrájenou cibulí a lisovaným česnekem.
- Směs zahustíme malým množstvím strouhanky a necháme ji chvíli odpočinout.
- Odebíráme malé kousky masové směsi, které tvarujeme do kuliček. Ty opečeme na pánvi na tuku, než je přidáme do omáčky.
- Velké množství kuliček upečeme na plechu v troubě.
Jak připravit koule v rajské omáčce? Na inspirativní video se můžete podívat zde:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ochutit mleté maso? Vybrali jsme pro vás nejvhodnější možnosti k ochucení jídel z mletého masa
14 receptů na jídla pečená v sáčku: Vyzkoušejte snadné a čisté pečení plné chuti
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Komentáře