Jak uvařit nejlepší česnečku? Tato polévka dovede napravit podrážděný žaludek, proto je tak žádaná na Nový rok
Česneková polévka nás příjemně zahřeje a uklidní podrážděný žaludek. Není divu - česnek je známý svými antibiotickými a dezinfekčními účinky, navíc posiluje imunitní systém. Česnečku máme uvařenou velmi rychle a během chvilky ji můžeme podávat nedočkavým strávníkům.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejlepší česnekové polévky
Na česnečce si často rádi pochutnají i ti, kterým jeho výrazné aroma vadí. Česnek do této polévky můžeme přidávat dvakrát - na začátku vaření ho můžeme osmahnout na malém množství tuku (takto přidaný polévku velmi příjemně provoní), a na konci přípravy přidáme ještě čerstvě rozmačkaný česnek, který už déle nevaříme, abychom varem nezničili některé účinné látky.
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vybrali jsme recept na velmi jednoduchou polévku, kterou zvládnou uvařit i začátečníci. Sáhneme po ní, když si potřebujeme napravit podrážděný žaludek, nebo jsme nachlazení. Ale hodí se i tehdy, když chceme něco rychlého a chutného k jídlu, a nemáme čas na dlouhé vaření.
- Na polévku potřebujeme 1 cibuli, brambory, vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín, vývar nebo bujón, tuk (sádlo), 6 stroužků česneku, vodu podle potřeby.
- Nejprve na tuku osmažíme cibuli a zalijeme ji vývarem (nebo přidáme do vody bujón), přivedeme k varu a zvolna vaříme.
- Zvlášť uvaříme nakrájené brambory a pak je přendáme do polévky. Můžete se podívat, jak na to, aby brambory zůstaly pevné a nerozvařily se.
- Do vroucí polévky vlijeme rozšlehané vajíčko a mícháme, aby se v polévce vytvořily "vaječné nitě".
- Polévku ochutíme mletým pepřem, špetkou drceného kmínu a solí.
- Ještě asi 2 minuty povaříme a po vypnutí přidáme rozmačkaný česnek a rozemnutou majoránku.
S přípravou výborné česnekové polévky nám pomůže názorné video:
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Libečková polévka opiška: Netradiční krkonošská česnečka voní bylinkami a česnekem a je snadná na přípravu
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma majoránka. Jak ji pěstovat, sušit a používat
Komentáře