Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uvařit nejlepší česnečku? Tato polévka dovede napravit podrážděný žaludek, proto je tak žádaná na Nový rok
Zdroj: Top recepty

Česneková polévka nás příjemně zahřeje a uklidní podrážděný žaludek. Není divu - česnek je známý svými antibiotickými a dezinfekčními účinky, navíc posiluje imunitní systém. Česnečku máme uvařenou velmi rychle a během chvilky ji můžeme podávat nedočkavým strávníkům.

Česnek je prospěšný v mnoha situacích, a dá se konzumovat různými způsoby. Můžeme si koupit česnekové kapsle, ale použít ho čerstvý do chutných jídel se vyplatí nejvíce. Česnek mimo jiné snižuje krevní tlak, ředí krev, snižuje hladinu cukrů a tuku v krvi. Navíc posiluje a čistí organismus. A kolik česneku do jídla přidávat? To záleží na naší chuti. 

Nejlepší česnekové polévky

Na česnečce si často rádi pochutnají i ti, kterým jeho výrazné aroma vadí. Česnek do této polévky můžeme přidávat dvakrát - na začátku vaření ho můžeme osmahnout na malém množství tuku (takto přidaný polévku velmi příjemně provoní), a na konci přípravy přidáme ještě čerstvě rozmačkaný česnek, který už déle nevaříme, abychom varem nezničili některé účinné látky.

Nejlepší vyprošťovací česnečka

Vybrali jsme recept na velmi jednoduchou polévku, kterou zvládnou uvařit i začátečníci. Sáhneme po ní, když si potřebujeme napravit podrážděný žaludek, nebo jsme nachlazení. Ale hodí se i tehdy, když chceme něco rychlého a chutného k jídlu, a nemáme čas na dlouhé vaření.

  1. Na polévku potřebujeme 1 cibuli, brambory, vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín, vývar nebo bujón, tuk (sádlo), 6 stroužků česneku, vodu podle potřeby.
  2. Nejprve na tuku osmažíme cibuli a zalijeme ji vývarem (nebo přidáme do vody bujón), přivedeme k varu a zvolna vaříme.
  3. Zvlášť uvaříme nakrájené brambory a pak je přendáme do polévky. Můžete se podívat, jak na to, aby brambory zůstaly pevné a nerozvařily se.
  4. Do vroucí polévky vlijeme rozšlehané vajíčko a mícháme, aby se v polévce vytvořily "vaječné nitě".
  5. Polévku ochutíme mletým pepřem, špetkou drceného kmínu a solí.
  6. Ještě asi 2 minuty povaříme a po vypnutí přidáme rozmačkaný česnek a rozemnutou majoránku.

S přípravou výborné česnekové polévky nám pomůže názorné video:

 

 

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky