Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Receptů na vaječný koňak je celá řada, každý má svůj oblíbený a zaručeně nejlepší. V následujícím článku vám prozradíme tajemství, jak mít ten nejlepší "vaječňák" v okolí, který budou všichni chtít ochutnat.

Ono tajemství spočívá v použitých surovinách. Můžete použít obyčejný rum, vyrobený z bramborového škrobu s rumovou esencí, nebo vanilkový cukr, a výsledek bude dobrý. Pokud ale chcete mít výborný vaječný koňak, nešetřete na surovinách.

Jak udělat nejlepší vaječný likér

Likér skladujeme v lednici, kde vydrží až 2 měsíce.

  1. Použijte kvalitní pravý rum vyrobený z cukrové třtiny, jedině ten dodá vašemu likéru onu nenahraditelnou chuť.

  2. Místo vanilkového cukru použijte skutečnou vanilku, přidejte zrnka z vanilkového lusku.

  3. Pro krásnou barvu použijte vejce přímo od chovatele nebo zakupte vejce v biokvalitě.  

Jak na přípravu vaječného likéru, poradíme v našem videoreceptu:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář