Jak udělat okurkový salát se smetanou? K létu se hodí díky své dokonalé svěžesti
Okurkový salát je naprostou klasikou, která se podává k obědu téměř v každé české domácnosti. Je velmi oblíbený pro svou svěží nakyslou chuť, kterou zjemní přidaná smetana, navíc je i bleskurychle připravený.
Okurkový salát je všem dobře známý a všeobecně oblíbený, dokonale se hodí k většině jídel a báječně osvěží během letních dní. Jedná se o nastrouhané okurky, ponořené do sladkokyselého nálevu z cukru, soli a octa. Jeho příprava zabere pouze pár minut.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit okurkový salát se smetanou
Na základní dávku svěžího okurkového salátu si připravte tyto suroviny: 1 salátovou okurku, ocet, cukr, sůl, pepř a jednu smetanu 12%.
- Salátovou okurku nejprve oloupejte škrabkou.
- Nyní okurku nastrouhejte do misky na hrubém struhadle.
- Nastrouhanou okurku osolte a opepřete, poté chvíli vyčkejte, až pustí šťávu.
- Poté přilijte trochu vody a také smetanu. Na závěr salát dochuťte cukrem, octem a případně solí. Hotový salát podávejte vychlazený z lednice.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 16 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 18 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 20 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Chalupářské fazolky podle Mirka Donutila: Pikantní dobrota s vepřovým masem je do pár minut na stole a přípravu zvládne každý
Asijský okurkový salát: Okurky se dají využít také jako hlavní jídlo nebo pikantní příloha
Jak připravit okurkový salát? Oblíbený recept našich babiček určitě nezklame
Komentáře