Jak připravit omáčku z vypečené šťávy. Výborně se hodí k doplnění pečeného masa
Omáčka, kterou připravujeme z vypečené šťávy z masa, má výraznou vůni, chuť a barvu. Je oblíbená k doplnění masa při podávání s bramborami, knedlíkem nebo rýží. Omáčku můžeme připravit řidší nebo hustší, podle toho, jaká se nám ke konkrétnímu jídlu více hodí.
Po vyjmutí pečeně dáme nádobu s vypečenou šťávou na sporák na střední teplotu. Zaprášíme trochou mouky a dobře promícháme. Během mírného varu vařečkou do omáčky seškrábneme i případné připečené kousky pečeně ze dna nádoby. Během míchání vznikne hustá voňavá omáčka.
Omáčka k pečenému masu
Vzniklou omáčku po chvíli doplníme vývarem nebo vodou. Pozvolna ještě vaříme asi 20 minut na hustotu, která nám vyhovuje. Omáčku můžeme obohatit např. kořením, zeleninou a smetanou, to již podle zvoleného receptu. Podáváme k pečenému masu.
Připravili jsme pro vás velký výběr receptů z masa pro každou příležitost. Můžete se podívat do našeho receptáře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak připravit osevní plán? Vše si promyslíme před nákupem semínek na další sezónu
Komentáře