Jak připravit omáčku z výpeku? Pět kroků pro jemnou omáčku, která je plná chuti
Omáčka z výpeku je skvělým doplňkem k podávanému jídlu. Je plná chuti a na talíři krásně vypadá. Bez omáčky působí minutkový oběd nedotaženě, něco mu chybí. Když však vykouzlíte chutnou omáčku, jídlo tím pozvednete na vyšší úroveň.
Příprava omáčky z výpeku musí být rychlá, aby nevychladlo maso. Je také žádoucí mít připečené maso na pánvi, proto pokud plánujete tuto omáčku, sáhněte raději po obyčejné pánvi, než po té nepřilnavé. Tentokrát to bude ku prospěchu věci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit omáčku z výpeku
Ať už jste maso smažili na pánvi nebo pekli v troubě, postup pro tuto omáčku bude stejný.
- Po osmažení či upečení masa, maso vyjměte a dejte stranou.
- Pokud máte šťávu z masa příliš řídkou, přiveďte ji k varu a zredukujte na potřebnou konzistenci.
- Pokud máte naopak šťávy málo, dolijte do pánve vývar, víno nebo třeba ovocný džus a povařte. Šťáva tím zhoustne.
- Pokud se vám stane, že omáčka bude moc hustá, odstavte ji z plotny a vmíchejte máslo. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Vznikne vám krásně hebká omáčka. Pozor, po přidání másla ji už nesmíte znovu vařit.
- Omáčku můžete také zjemnit přidáním smetany.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Komentáře