Jak udělat ořechovou náplň do koláčů? Oblíbenou náplň připravíte velmi snadno
Koláče plníme náplněmi mnoha chutí. Tradiční je náplň tvarohová, maková, ořechová a povidla. V našem článku vám představíme jednoduchý návod na ořechovou náplň, která se hodí nejen do koláčů, ale i do dalších moučníků.
Ořechovou náplň můžeme koupit již hotovou v obchodě, její příprava je však velmi snadná, a proto je škoda to alespoň nezkusit. Náplň přidáváme ještě do syrového těsta a pečeme společně v troubě s koláči, případně jiným moučníkem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ořechová náplň do koláčů
Příprava ořechové náplně je velmi jednoduchá a využít ji lze do mnoha moučníků.
- Na jednu dávku náplně budeme potřebovat: 250 g mletých ořechů, 200 ml mléka, 50 g umletých piškotů, 50 g medu, 50 g cukru, 1–2 lžíce rumu a vaječný bílek.
- Nejprve si dáme do rendlíku vařit mléko. Umleté ořechy vložíme do větší mísy, přilijeme vařící mléko, promícháme a necháme vychladnout.
- Poté přidáme všechny ostatní suroviny. Místo piškotů můžeme zvolit nastrouhaný perník a rum vynechat - náplň lze provonět pár kapkami vanilkového extraktu nebo špetkou skořice. Směs pořádně zamícháme a máme hotovo.
Náplň se nehodí pouze do koláčů, ale i závinů, šátečků, mušliček a mnoha jiných buchet a moučníků. Možná trošku netradičně si můžeme náplní bez bílku ochutit i naše oblíbené palačinky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Náplně sladkých koláčů a koláčků: Využijte tvaroh, mák, povidla, ale i ořechy a ovoce
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Komentáře