Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláče plníme náplněmi mnoha chutí. Tradiční je náplň tvarohová, maková, ořechová a povidla. V našem článku vám představíme jednoduchý návod na ořechovou náplň, která se hodí nejen do koláčů, ale i do dalších moučníků.

Ořechovou náplň můžeme koupit již hotovou v obchodě, její příprava je však velmi snadná, a proto je škoda to alespoň nezkusit. Náplň přidáváme ještě do syrového těsta a pečeme společně v troubě s koláči, případně jiným moučníkem. 

Ořechová náplň do koláčů

Příprava ořechové náplně je velmi jednoduchá a využít ji lze do mnoha moučníků.

  • Na jednu dávku náplně budeme potřebovat: 250 g mletých ořechů, 200 ml mléka, 50 g umletých piškotů, 50 g medu, 50 g cukru, 1–2 lžíce rumu a vaječný bílek.
  • Nejprve si dáme do rendlíku vařit mléko. Umleté ořechy vložíme do větší mísy, přilijeme vařící mléko, promícháme a necháme vychladnout.
  • Poté přidáme všechny ostatní suroviny. Místo piškotů můžeme zvolit nastrouhaný perník a rum vynechat - náplň lze provonět pár kapkami vanilkového extraktu nebo špetkou skořice. Směs pořádně zamícháme a máme hotovo.

Náplň se nehodí pouze do koláčů, ale i závinů, šátečků, mušliček a mnoha jiných buchet a moučníků. Možná trošku netradičně si můžeme náplní bez bílku ochutit i naše oblíbené palačinky.

Komentáře

Další tipy a triky

TopRecepty.cz

Aj, něco se připálilo a teď to nefunguje… (chyba 500)

Omlouváme se. Při zpracování požadavku nastala chyba a tato stránka nemůže být zobrazena.
Prosíme opakujte požadavek nebo zkuste stránku zobrazit to později.

Přejít na hlavní stránku