Krémy nemusí být jen klasické. Zkuste s námi jednoduchý a chutný ovocný krém
Dnes pro vás máme báječný a osvěžující ovocný krém, který snadno zvládnete. Může být pokaždé jiný podle druhu použitého ovoce. S tímto návodem se do něj mohou pustit i začátečníci. Vyzkoušejte.
Ovocný krém připravíte z pudinkového rosolu, který jsme vám přiblížili minule. Jeho výhodou je variabilita podle druhu použitého ovoce. Některé krémy připravíte ze šťávy z kompotu, jindy využijete šťávu z čerstvých nebo mražených plodů. Pokaždé to bude dobrota.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na ovocný krém
Je to snadné a zvládne to každý. Potřebujete 0,5 l ovocné šťávy, 1 pudinkový prášek (ovocný nebo vanilkový), práškový cukr podle chuti a 150–250 g másla v pokojové teplotě.
- Z ovocné šťávy a pudinkového prášku uvařte rosol.
- Zakryjte potravinovou fólií a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
- Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny a po lžících zašlehejte ovocný rosol.
Začátečníkům možná pomůže videorecept na dortový korpus, který mohou naplnit třeba právě ovocným krémem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Krevety s rýží a brokolicí: Připravte si dokonalý a rychlý oběd podle videonávodu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře