Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dnes pro vás máme báječný a osvěžující ovocný krém, který snadno zvládnete. Může být pokaždé jiný podle druhu použitého ovoce. S tímto návodem se do něj mohou pustit i začátečníci. Vyzkoušejte.

Ovocný krém připravíte z pudinkového rosolu, který jsme vám přiblížili minule. Jeho výhodou je variabilita podle druhu použitého ovoce. Některé krémy připravíte ze šťávy z kompotu, jindy využijete šťávu z čerstvých nebo mražených plodů. Pokaždé to bude dobrota.

Jak na ovocný krém

Je to snadné a zvládne to každý. Potřebujete 0,5 l ovocné šťávy, 1 pudinkový prášek (ovocný nebo vanilkový), práškový cukr podle chuti a 150–250 g másla v pokojové teplotě.

Tip: Máslo můžete částečně nebo úplně nahradit tvarohem, sýrem mascarpone, žervé, šlehačkou apod.

Začátečníkům možná pomůže videorecept na dortový korpus, který mohou naplnit třeba právě ovocným krémem.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli