Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný sorbet, jak už název napovídá, obsahuje nejméně 25 % rozdrceného či rozmixovaného čerstvého ovoce, které se smíchá s ledovou tříští a cukrem. Podává se ve vysokých sklenicích a jí se lžičkou.

Na rozdíl od zmrzliny je sorbet připravený z vody nebo ovocného sirupu a neobsahuje mléčné složky. K jeho přípravě nepotřebujeme zmrzlinovač ani výkonný mixér, stačí jen mrazák - s mixérem je však sorbet hotový ihned.

Jak připravit ovocný sorbet

Máme 2 možnosti - obě jsou jednoduché a snadné:

  1. Svaříme vodu s cukrem v poměru 1:1. Po vychladnutí rozvaru přidáme rozmixované ovoce a směs v dóze vložíme do mrazáku.
  2. Pokud máme výkonný mixér, rozmixujeme kousky ledu, přidáme cukr a ovocné pyré a umícháme sorbet, který můžeme ihned podávat.

Sorbet se podává po jídle jako osvěžující dezert, který podporuje trávení. Do směsi na sorbet můžeme přidat také alkohol - víno, sekt, likér nebo destilát. Sorbet ve sklenicích nebo v miskách zdobíme zelenými lístky máty nebo meduňky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky