Jak udělat ovocný sorbet? Sladká ledová tříšť s ovocem je chutným letním osvěžením
Ovocný sorbet, jak už název napovídá, obsahuje nejméně 25 % rozdrceného či rozmixovaného čerstvého ovoce, které se smíchá s ledovou tříští a cukrem. Podává se ve vysokých sklenicích a jí se lžičkou.
Na rozdíl od zmrzliny je sorbet připravený z vody nebo ovocného sirupu a neobsahuje mléčné složky. K jeho přípravě nepotřebujeme zmrzlinovač ani výkonný mixér, stačí jen mrazák - s mixérem je však sorbet hotový ihned.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ovocný sorbet
Máme 2 možnosti - obě jsou jednoduché a snadné:
- Svaříme vodu s cukrem v poměru 1:1. Po vychladnutí rozvaru přidáme rozmixované ovoce a směs v dóze vložíme do mrazáku.
- Pokud máme výkonný mixér, rozmixujeme kousky ledu, přidáme cukr a ovocné pyré a umícháme sorbet, který můžeme ihned podávat.
Sorbet se podává po jídle jako osvěžující dezert, který podporuje trávení. Do směsi na sorbet můžeme přidat také alkohol - víno, sekt, likér nebo destilát. Sorbet ve sklenicích nebo v miskách zdobíme zelenými lístky máty nebo meduňky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře