Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat pesto z rajčat? Hodí se k těstovinám, masu i topinkám. Voní bazalkou a česnekem
Zdroj: Top recepty

Rajčatové pesto je další specialitou, kterou si snadno připravíme z krásně vyzrálých rajčat. Pestem můžeme ochutit těstoviny i mnoho dalších jídel. Výborné je na topinkách, přidáváme ho do pomazánek a dochutíme jím masové pokrmy.

Nejprve rajčata oloupeme - na spodní straně je nakrojíme nožem do tvaru křížku a na několik minut je zalijeme horkou vodou. Potom vodu slijeme a oloupeme slupku. Ještě rajčata rozkrojíme a odstraníme jejich semínka, pesto pak bude jemnější.

Jak připravit pesto z rajčat

Rajčata vložíme do mixéru, přidáme několik lístků bazalky, oloupaný česnek, olivový olej, sůl, pepř, vyloupané vlašské ořechy, a případně parmezán. Vše společně umixujeme do kašovité konzistence. Je-li třeba, ještě dochutíme. Můžeme se nechat inspirovat oblíbenými recepty z našeho receptáře.

Pesto podáváme zastudena nebo jen krátce ohřáté. Kromě rajčatového pesta lze připravit další druhy pest z různých druhů bylin a zeleniny, použití je obdobné.  

 

Další tipy a triky