Jaké je tajemství plněných kokosek? Podle našeho videa toto na pohled složité cukroví zvládne každý
Máte rádi linecké? A oblíbili jste si kokosky? V tomto cukroví se spojují obě varianty cukroví, a aby toho nebylo málo, představte si k tomu ještě čokoládový krém a pikantní marmeládu. Ve výsledku prostě dokonalá harmonie chuti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co potřebujeme na plněné kokosky
- Na linecké těsto 150 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučka a 2 žloutky,
- na kokosové těsto 4 bílky, 200 g cukru krupice, 200 g kokosu,
- dále na čokoládový krém 100 g másla a 50 g čokolády na vaření,
- pikantní marmeládu - mírně kyselá chuť se do sladkého cukroví velmi dobře hodí,
- čokoládovou polevu.
Jak vytvořit plněné kokosky
Nejprve upečeme jednotlivé části a připravíme si krém. Pak se již pustíme do spojování cukroví.
- Suroviny na linecké těsto dobře a rychle vypracujeme, poté těsto necháme vychladit. Z rozváleného těsta vykrajujeme kolečka, která musí velikostí odpovídat kokoskám, abychom je mohli dobře spojovat. Upečeme.
- Na kokosky vyšleháme hustý sníh z bílků a cukru, do kterého vmícháme kokos. Tvoříme hromádky na plech vyložený pečicím papírem. Kokosky spíše než pečeme, tak sušíme, při velmi mírné teplotě.
- Čokoládový krém: Do našlehaného másla zašleháme rozehřátou čokoládu na vaření.
- Na linecké kolečko vytvoříme kroužek z čokoládového krému, pomůže cukrářský sáček. Do kroužku vložíme lžičkou trochu marmelády, přiklopíme kokoskou.
- Na závěr spodek kousku namočíme do rozehřáté čokolády.
S přípravou kokosek nám pomůže následující video. Hotové plněné kokosky necháme ztuhnout v chladu. A není pochyb, že pak budou chutnou a lákavou ozdobou naší sváteční tabule.
Další varianty kokosek
Kokosky nemusíme samozřejmě složitě plnit, můžeme je pouze jednoduše upéct a případně pouze dozdobit čokoládou. Inspiraci, jak upéct kokosky, nabízí náš bohatý receptář. U každého receptu si můžeme přečíst diskuze, které pomohou i nám - vyvarujeme se zbytečných chyb a cukroví se podaří.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rozpustit čokoládu? Ve vodní lázni to jde nejlépe, ale máme i další možnosti, jak si s rozpouštěním poradit
Oblíbené kokosky můžeme na plech tvarovat několika způsoby. Poradíme tři postupy, které jsou rychlé a snadné
Jak správně připravit linecké těsto a co do něho patří? Oblíbené pečivo zdobíme po upečení rozmanitými způsoby
Komentáře