Jak udělat polevu na Míša řezy? Musíme ji dokonale vymíchat, aby byla hladká
Míša řezy patří mezi klasiku české sladké kuchyně - přitom jde o obyčejnou kakaovou buchtu s krémem a polevou. Předlohou jí byl oblíbený tvarohový nanuk s čokoládou, který si zamilovaly všechny generace - děti i dospělí.
Míša řezy jsou sice velice jednoduché, ale jejich poleva je specifická. Nestačí rozehřát čokoládu a na buchtu ji nalít - moučník má vlastní recept na polevu, který bychom měli dodržet. Ani poleva není složitá - připravit ji zvládne i začátečník.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou polevu na Míša řezy
Polev je nepřeberné množství, my si představíme tři varianty z nich:
-
100 g másla, 2 lžíce smetany, 100 g čokolády na vaření, 1 lžíce kakaa
-
250 ml 33% smetany, 170 g čokolády, 2 - 3 lžíce holandského kakaa
V kastrůlku rozpustíme tuk a v něm metličkou rozmícháme ostatní ingredience. Pečlivě mícháme, dokud není směs dokonale hladká a přitom hlídáme teplotu - připálená čokoláda je sražená a hořká.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak na Míša řezy: Vyzkoušejte užitečné tipy na přípravu oblíbeného moučníku
Čokoládová poleva dokáže pěkně potrápit. Jak ji napravit, aby byla zase pěkně hladká
Komentáře