Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša řezy patří mezi klasiku české sladké kuchyně - přitom jde o obyčejnou kakaovou buchtu s krémem a polevou. Předlohou jí byl oblíbený tvarohový nanuk s čokoládou, který si zamilovaly všechny generace - děti i dospělí.

Míša řezy jsou sice velice jednoduché, ale jejich poleva je specifická. Nestačí rozehřát čokoládu a na buchtu ji nalít - moučník má vlastní recept na polevu, který bychom měli dodržet. Ani poleva není složitá - připravit ji zvládne i začátečník.

Jakou polevu na Míša řezy

Polev je nepřeberné množství, my si představíme tři varianty z nich:

  1. 100 g másla, 2 lžíce smetany, 100 g čokolády na vaření, 1 lžíce kakaa

  2. 250 ml 33% smetany, 170 g čokolády, 2 - 3 lžíce holandského kakaa

V kastrůlku rozpustíme tuk a v něm metličkou rozmícháme ostatní ingredience. Pečlivě mícháme, dokud není směs dokonale hladká a přitom hlídáme teplotu - připálená čokoláda je sražená a hořká

Míša řezy, inspirované tvarohovým nanukem s čokoládovou polevou, jsou velice jednoduché na přípravu, jak se můžete přesvědčit v našem videu:

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky