Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

6 kroků k čokoládové polevě: Z čokolády na vaření je připravená raz dva a hodí se na všechny moučníky
Zdroj: Toprecepty-mika59

Čokoládová poleva patří k nejoblíbenějším polevám na zákusky, cukroví nebo moučníky. Na přípravu je velmi jednoduchá a náš upečený výtvor dovede k dokonalosti. Připravíme ji z tabulky čokolády na vaření a využijeme podle libosti.

Nejeden moučník se bez čokoládové polevy jednoduše neobejde. Hladká poleva moučník ozdobí a zároveň učiní lahodným. A víte, jak ji snadno připravit? Stačí nám jedna tabulka čokolády na vaření, a kousek kakaového másla nebo ztuženého tuku pro správnou konzistenci polevy. 

Jak udělat čokoládovou polevu

I když je poleva jednoduchá a na první pohled se nedá nic zkazit, opak může být pravdou. Polevu je třeba hlídat, nepřipálit a dobře míchat. Také musí mít správnou konzistenci, aby nebyla příliš hustá a dala se rozetřít na moučník. Čokoládu budeme rozpouštět ve vodní lázni.

  1. Připravíme hrnec s vodou, který začneme pomalu zahřívat. Dáváme pozor, aby voda nevařila, čokoláda by se snáz připálila a vytvořila hrudky.
  2. Na něj položíme další hrnec nebo nerezovou misku, do které nalámeme na kousky čokoládu na vaření
  3. Do čokolády se nesmí dostat během rozpouštění ani kapka vody, která by polevu znehodnotila. 
  4. Neustále mícháme, dokud není čokoláda zcela rozpuštěná.
  5. Přidáme kousek 100 % ztuženého tuku, kterým polevu naředíme podle požadované konzistence.
  6. V případě, že je čokoládová poleva příliš hustá, přidáme více tuku nebo smetany. V opačném případě přidáme trochu čokolády, nebo kakaa, které polevu zahustí. 

Jak na polevu jako od cukrářky

V závěru pro vás máme inspiraci na hladkou, jemnou a lahodnou čokoládovou polevu, kterou využijeme na sladké moučníky. Nepřidáváme do ní žádný další cukr, jen čokoládu na vaření, kakao a ztužený tuk. Zbytek polevy můžeme zamrazit a opět znovu rozehřát, až ji budeme potřebovat. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky