Jak připravit pomazánku z nivy? Tato rychlovka je bezvadná na chlebíčky a jednohubky
Niva je sýr s modrou plísní uvnitř, který si získal značnou oblibu. Uplatní se v chuťově výrazných jídlech, může se používat do zapékaných pokrmů, pomazánek a někdy se přidává i do pečiva a omáček. Hodí se do studené i teplé kuchyně.
Použití nivy do pomazánek je zcela jednoduché. Zvolíme vhodné suroviny, obvykle kombinaci sýrů, pomazánkového másla, tvarohu a zakysané smetany. Niva je sama o sobě výrazná, proto na dochucení stačí jemně nakrájená cibulka. Naučíme vás rychlou pomazánku, která se uplatní především k mazání jednohubek na pohoštění.
Jak udělat pomazánku z nivy
Tuto jednoduchou pomazánku z nivy budete mít připravenou během několika minut.
- Na základní dávku pomazánky budete potřebovat 100 g nivy, 100 g taveného smetanového sýra, 100 g kysané smetany a cibuli. Ke zdobení si připravte ještě nať jarní cibulky, půlky vlašských ořechů a sterilované proužky kapie.
- Najemno nastrouhejte nivu.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V misce smíchejte smetanový sýr a kysanou smetanu.
- Poté přidejte nastrouhanou nivu. Promíchejte a ještě přidejte nakrájenou cibuli.
- Na plátky rohlíků nebo jiného pečiva nanášejte pomazánku a jednohubky zdobte nasekanou cibulovou natí, proužky kapie nebo ořechovými jádry.
Jak vylepšit pomazánku z nivy
Pomazánku můžete ještě nastavit pomazánkovým máslem, trochou majonézy nebo tvarohu, můžete přidat trochu třeného česneku nebo mleté vlašské ořechy. Ke zdobení použijte také nakrájené olivy s kapií uvnitř, které jednohubky krásně oživí, kuličky vinné révy, měsíčky mandarinek, povrch můžete posypat mletou pálivou paprikou (kořením), ozdobit naťovou petrželí nebo libečkem.
Tip: Pomazánka výborně chutná také k bramborám pečeným na plechu.
Podívejte se ještě na výběr sýrových pomazánek na jednohubky a chlebíčky. Možná si vyberete ještě další dobrotu.
Komentáře