Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Všemi milovaný dezert pribináček v papírovém kelímku nepochybně provázel dětství každého z nás. Pribináček připravíme bez vaření během chvilky, a to z několika málo surovin ve vanilkové či kakaové verzi.

Ať už vás nebo děti honí mlsná či hledáte inspiraci na svačinu do školy a do práce, bude domácí pribináček tou správnou volbou. Má jemnou a lahodnou smetanovou chuť, kterou můžeme doplnit čerstvým ovocem, oříšky nebo piškoty. Oproti kupovanému pribináčku je ten domácí opravdu kvalitní a bez konzervantů.

Jak udělat pribináček z tvarohu

Příprava domácího pribináčku vám zabere maximálně 5 minut a potřebujete na něj pouze 3 surovinytvaroh ve vaničce (polotučný nebo plnotučný), smetanu ke šlehání a cukr, případně jiné sladidlo podle chuti (med, zralý banán nebo přírodní sirup). 

  1. Na 4 porce pribináčku budete potřebovat: 250 ml 33% smetany ke šlehání, 1 lžíci cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 g měkkého tvarohu, 1,5 lžíci Granka. 
  2. Vychlazenou smetanu v míse vyšlehejte do zhoustnutí a poté přidejte oba cukry.
  3. Bokem v míse prošlehejte tvaroh a opatrně ho vmíchejte do tuhé šlehačky.
  4. Rozdělte směs na dvě poloviny, do jedné z nich vmíchejte Granko
  5. Hotový pribináček rozdělte do misek a ozdobte podle chuti ovocem

Tip 1: Přidejte lžičku nastrouhané citrónové kůry, která vykouzlí svěží chuť

Tip 2: O neodolatelné vanilkové aroma se postará pár kapek vanilkového extraktu nebo semínka z vanilkového lusku

A jak připravit domácí pribináček z tvarohu můžete zhlédnout také v našem videonávodu, který vás celým postupem provede krok za krokem. Dobrou chuť. 

Zkoušeli jste připravit domácí pribináček? Budeme rádi, když se o vaše zkušenosti s námi podělíte do komentářů.

Další tipy a triky