Jak připravit řízky v remosce? Smažení řízků je zdravější a obejde se bez oleje
Zkuste řízky jinak. V remosce získají dokonale křupavou kůrku a přitom zůstanou uvnitř šťavnaté. Navíc se obejdete bez zbytečného tuku a nečistot v kuchyni. Přinášíme ověřený postup, jak si upéct řízky snadno a zdravěji.
Řízky patří mezi nejoblíbenější pokrmy české kuchyně, ale klasické smažení na oleji nemusí každému vyhovovat. Ať už se snažíte o zdravější přípravu, nebo jen chcete vyzkoušet nový způsob, pečení řízků v remosce nabízí skvělou alternativu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit řízky v remosce
Díky cirkulaci tepla zůstanou řízky krásně šťavnaté uvnitř a křupavé na povrchu. Navíc se obejdete bez přepáleného oleje a nepořádku z prskajícího oleje na sporáku. Počítejte však s tím, že příprava řízků v remosce zabere více času.
- Řízky můžete smažit na obvyklé vrstvě tuku jako na pánvi, ale protože smažení probíhá při nižší teplotě, trvá déle a tuk se nasákne do strouhanky.
- Mnohem lepší způsob je remosku vytřít tukem a na každý kousek masa dát plátek másla či oříšek sádla.
- Řízky však lze připravit i úplně bez tuku, kdy je vhodné vyložit remosku pečícím papírem a maso upéct za občasného obracení.
- Chcete-li extra křupavé řízky, použijte na pečení mřížku, která se prodává jako doplňující výbava k mikrovlnné troubě. Takto pečené řízky neplavou v tuku ani vlastní šťávě - proto jsou obzvláště křupavé.
Řízky v remosce jsou skvělou alternativou k tradičnímu smažení. Připravíte je snadno, s minimem oleje a přesto dosáhnete lahodné chuti i dokonalé křupavosti. Vyzkoušejte tento způsob třeba na obráceném řízku z našeho videoreceptu:
Komentáře