Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zkuste řízky jinak. V remosce získají dokonale křupavou kůrku a přitom zůstanou uvnitř šťavnaté. Navíc se obejdete bez zbytečného tuku a nečistot v kuchyni. Přinášíme ověřený postup, jak si upéct řízky snadno a zdravěji.

Řízky patří mezi nejoblíbenější pokrmy české kuchyně, ale klasické smažení na oleji nemusí každému vyhovovat. Ať už se snažíte o zdravější přípravu, nebo jen chcete vyzkoušet nový způsob, pečení řízků v remosce nabízí skvělou alternativu.

Jak připravit řízky v remosce

Díky cirkulaci tepla zůstanou řízky krásně šťavnaté uvnitř a křupavé na povrchu. Navíc se obejdete bez přepáleného oleje a nepořádku z prskajícího oleje na sporáku. Počítejte však s tím, že příprava řízků v remosce zabere více času.

  • Řízky můžete smažit na obvyklé vrstvě tuku jako na pánvi, ale protože smažení probíhá při nižší teplotě, trvá déle a tuk se nasákne do strouhanky.
  • Mnohem lepší způsob je remosku vytřít tukem a na každý kousek masa dát plátek másla či oříšek sádla.
  • Řízky však lze připravit i úplně bez tuku, kdy je vhodné vyložit remosku pečícím papírem a maso upéct za občasného obracení.
  • Chcete-li extra křupavé řízky, použijte na pečení mřížku, která se prodává jako doplňující výbava k mikrovlnné troubě. Takto pečené řízky neplavou v tuku ani vlastní šťávě - proto jsou obzvláště křupavé.

Řízky v remosce jsou skvělou alternativou k tradičnímu smažení. Připravíte je snadno, s minimem oleje a přesto dosáhnete lahodné chuti i dokonalé křupavosti. Vyzkoušejte tento způsob třeba na obráceném řízku z našeho videoreceptu:

Komentáře

Další tipy a triky