Z čeho udělat ledové kostky do mrazáku? Do forem na led nepatří pouze voda
Ledové kostky z vody tvoříme zejména v letních měsících a přidáváme si je do limonád, aby vydržely déle studené. Do formiček na led však nemusíme lít pouze vodu, ale vkládat do nich lze i mnoho jiných potravin.
Ledové kostky si můžeme doma udělat v jednorázových sáčcích na led nebo přímo ve speciálních plastových či silikonových formičkách, které mají většinou tvar kostek. Sehnat se však dají i tvořítka různých tvarů a velikostí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho udělat ledové kostky do mrazáku
Zamrazit do tvořítek na led můžeme mnoho potravin. Tím prodloužíme jejich trvanlivost, ale ušetříme si i pozdější práci v kuchyni.
- Kromě samotné vody můžeme do formiček na led přidat i celé ovoce nebo jeho kousky, hojně používané jsou lesní plody.
- Ledové kostky si vyrobíme i z domácího sirupu, abychom si mohli kdykoliv připravit oblíbenou limonádu.
- Zamrazit můžeme i citrónovou nebo limetkovou šťávu, kterou si později vhodíme do vody nebo horkého čaje.
- Kávovými kostkami rychle zchladíme horkou kávu nebo si z nich uděláme kávový nápoj ve sklenici s horkým mlékem.
- Mléčné kostky naopak vkládáme do horké kávy, skvěle se také budou vyjímat v ovocném smoothie.
- Do smoothie si můžeme připravit ledové kostky z jogurtu. A to jak z jogurtu bílého, tak i toho ovocného.
- Nedopité víno zamrazíme ve formě na led a sáhneme po něm při vaření omáček.
- Čerstvé bylinky dáme zamrazit do oleje, másla či vody a používáme je na dochucení polévek, omáček či pod maso.
- Bylinky lze zamrazit ve formičkách na led také ve formě bylinkového pesta, které se výborně hodí do těstovin i na chleba.
- Pokud děláme silný domácí vývar, část si zamrazíme a využijeme později při přípravě polévek i omáček.
Kromě ovoce se dnes již běžně dělají domácí limonády i ze zeleniny, například z okurek. Limonádu jednoduše připravíme podle následujícího videoreceptu a servírujeme s plátky okurky zamraženými v kostkách ledu.
Komentáře