Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit rybí filé? Výborně chutná zapečené se sýrem. Názorné video poradí s postupem
Zdroj: Top recepty

Rybí filé jsou plátky z ryb, zbavené kostí. Upečené nebo usmažené na různé způsoby patří mezi oblíbená jídla v mnoha rodinách. Není divu, příprava filé je snadná a nenáročná, chuť výborná. Na pokrmech z filé si rády pochutnají i děti.

Filé dobře chutná připravené velmi jednoduše, stačí ho posypat kmínem, posolit a upéct na másle. Ale můžeme vyzkoušet i další zajímavá jídla, třeba "jedničkové rybí filé", filé s chřestem nebo filé usmažené v těstíčku podle receptů našich čtenářů. 

Jak připravit rybí filé se sýrem

Filé zapečené s vejci a nivou chutná luxusně. Můžeme ho podávat s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a ozdobit zeleninou.

  • Připravíme si 400 g rybího filé, 2-3 vejce, 2 lžíce mléka, 70 g nivy (nebo jiného sýra), petrželovou nať, máslo, koření na ryby, citronovou šťávu a sůl.
  • Zapékací misku vymažeme máslem.
  • Plátky filé osolíme a okořeníme z obou stran, pak je vložíme do zapékací misky.
  • Položíme na ně plátky másla a pokapeme je citronovou šťávou.
  • Vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme cca 15–20 minut.
  • Zapékací misku vyjmeme z trouby. Předpečené filé přelijeme rozšlehanými vejci s mlékem a nastrouhaným sýrem. Posypeme nakrájenou petrželkou.
  • Vložíme znovu do trouby a ještě krátce zapečeme (cca 10 minut).

Pokrm pro nás bude ještě snazší na přípravu, když před vařením zhlédneme názorné video:

 

Další tipy a triky