Jak připravit rybí filé? Výborně chutná zapečené se sýrem. Názorné video poradí s postupem
Rybí filé jsou plátky z ryb, zbavené kostí. Upečené nebo usmažené na různé způsoby patří mezi oblíbená jídla v mnoha rodinách. Není divu, příprava filé je snadná a nenáročná, chuť výborná. Na pokrmech z filé si rády pochutnají i děti.
Filé dobře chutná připravené velmi jednoduše, stačí ho posypat kmínem, posolit a upéct na másle. Ale můžeme vyzkoušet i další zajímavá jídla, třeba "jedničkové rybí filé", filé s chřestem nebo filé usmažené v těstíčku podle receptů našich čtenářů.
Jak připravit rybí filé se sýrem
Filé zapečené s vejci a nivou chutná luxusně. Můžeme ho podávat s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a ozdobit zeleninou.
- Připravíme si 400 g rybího filé, 2-3 vejce, 2 lžíce mléka, 70 g nivy (nebo jiného sýra), petrželovou nať, máslo, koření na ryby, citronovou šťávu a sůl.
- Zapékací misku vymažeme máslem.
- Plátky filé osolíme a okořeníme z obou stran, pak je vložíme do zapékací misky.
- Položíme na ně plátky másla a pokapeme je citronovou šťávou.
- Vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme cca 15–20 minut.
- Zapékací misku vyjmeme z trouby. Předpečené filé přelijeme rozšlehanými vejci s mlékem a nastrouhaným sýrem. Posypeme nakrájenou petrželkou.
- Vložíme znovu do trouby a ještě krátce zapečeme (cca 10 minut).
Pokrm pro nás bude ještě snazší na přípravu, když před vařením zhlédneme názorné video:
Velký výběr dalších receptů na rybí pokrmy najdete v našem receptáři.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře