Jak udělat rybí polévku s krutony? Nemějte obavy, připravit ji lze opravdu snadno
Rybí polévku si dopřáváme kdykoliv, avšak neodmyslitelně spjata je právě s časem Vánoc, především se štědrovečerní večeří. Její příprava není složitá - zvládne ji i začátečník. Připravte si ji s námi a sklízejte obdivné pohledy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit rybí polévku s krutony
- Kapří hlavu i skelet vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte kořenovou zeleninu (v celku), osolte, opepřete a na mírném plamenu vařte asi 1 hodinu.
- Po uplynutí dané doby rybí vývar sceďte přes cedník do čistého hrnce. Maso oberte a dejte stranou. Zeleninu nastrouhejte a osmahněte na másle.
- Jakmile zelenina restováním zhnědne, přidejte k ní 3 lžíce mouky a za stálého míchání ještě chvilku restujte. Poté ji zalijte vývarem, přidejte nakrájené mlíčí a maso obrané ze skeletu. Nechte vařit asi 20 minut a poté polévku dochuťte.
- Česnek utřete spolu se solí a cibuli nakrájejte najemno. Vše společně orestujte na pánvi, přidejte nakrájenou veku a osmahněte dozlatova.
- Servírujte kapří polévku posypanou krutonky (pohrajte si s jejich tvary - použít můžete vykrajovátka na cukroví) a dozdobenou petrželovou natí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rybí polévky jsou velmi chutnou záležitostí - pokud vás tento recept oslovil a chcete vyzkoušet další chutnou polévku z rybího masa, máme pro vás tip na staročeskou vánoční rybí polévku, jejíž přípravou vás provede názorný videorecept z naší dílny:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře