Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchané lívance pro začátečníky: Vynikající a snadný videorecept vás nadchne
Zdroj: Toprecepty

Příprava nekynutých lívanců je záležitostí krátké chvilky, podle našeho receptu se do nich může pustit i začátečník a lívance se určitě povedou. Předpis je hrnkový, snadný na přípravu. Usmažené lívance dozdobíme čerstvým ovocem, kterého je v létě na zahradách dostatek.

Lívance můžeme připravit podle celé řady receptů. Mohou být nakypřené kvasnicemi, kypřicím práškem a bílkovým sněhem. Nejjednodušší jsou recepty s kypřicím práškem, po těch nejčastěji sáhnou začátečníci a takový jsme pro vás vybrali i v tomto článku. Je dokonce hrníčkový, proto se vyhnete odvažování jednotlivých surovin.

Postup je snadný:

  1. Na těsto potřebujeme 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 lžíce cukru krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 lžíce oleje. Na smažení bude potřeba olej a na dozdobení lívanců marmeláda a šlehačka nebo sladký tvaroh
  2. Suroviny na těsto dobře promícháme.
  3. Rozpálíme pánev s olejem. Lžící tvoříme malé lívanečky a klademe je na pánev. Během chvilky nabydou. Lívance smažíme z obou stran a rovnáme je na talíř.
  4. Hotové lívance ozdobíme a dochutíme.

Mohlo by vás také zajímat, jak připravit banánové lívance, tvarohové lívance nebo lívance z červené řepy.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky