Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sázená vejce s dokonale tekutým žloutkem jsou vždy skvělou volbou k snídani. Ovšem ne vždy se nám povede úprava žloutku tak, jak bychom si představovali. Můžete vyzkoušet vejce v toustovači, jiné už nebudete chtít.

Sázené vejce je na tepelnou úpravu velmi jednoduché, správně připravené volské oko má tuhý bílek a naopak tekutý žloutek. V kombinaci s jinými potravinami, jako je např. zeleninový salát nebo toast se slaninou, představuje plnohodnotný a chutný pokrm. 

Jak připravit vejce v toustovači

Podle tohoto návodu dokážete připravit dokonalé vejce v toustovači, a to během krátké chvíle:

  1. Nejprve si připravíme toustovač, který lehce potřeme olejem a necháme zahřát.
  2. Do toustovače vyklepneme vajíčka a podle chuti osolíme či opepříme.
  3. Přístroj uzavřeme a po pár minutách zkontrolujeme, zda je již žloutek obalený bílkem. Pokud ano, je čas vejce vytáhnout a naservírovat.

Vyzkoušeli jste už vejce v toustovači? Budeme rádi, když nám napíšete, jak se vám povedlo

Přejeme dobrou chuť.

 

Další tipy a triky