Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice či kuře na paprice je oblíbený pokrm všech věkových kategorií. Rozpadající se maso, lahodná omáčka a jemná chuť papriky totiž chutná téměř každému. Kuchaři pak ocení, že příprava omáčky není nijak složitá.

Slepice či kuře na paprice se řadí mezi klasiku české kuchyně. Hlavní výhodou tohoto pokrmu je, že na jeho přípravu stačí pouze několik surovin a uděláte ho v jednom hrnci. Ušetří vám tak nejen čas strávený u plotny, ale i později u dřezu.

Jak udělat slepici či kuře na paprice

Na množství pro čtyři osoby si připravte 4 slepičí, případně kuřecí stehna, 2 cibule, 2 lžíce másla, 1/2 sáčku mleté papriky, 500 ml drůbežího vývaru, 200 ml smetany na vaření a 2–3 lžíce polohrubé mouky.

Přípravu kuřete na paprice můžete krok za krokem zhlédnout v následujícím videoreceptu:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli