Usmažit tvarůžky tak, aby nebyl cítit celý dům? Zkuste to podle nás
Smažený sýr je výborný, ale rád z trojobalu vytéká. Pokud je to navíc sýr "voňavý", málokdo takovou nehodu uvítá s radostí. Malérům v kuchyni jde často předejít a pro klid v domě je to nezbytné.
Smažit jakýkoliv sýr můžete podle všeobecných zásad popsaných v jiném článku. U olomouckých tvarůžků nebo podobně "voňavých" sýrů je důkladné obalení a správné smažení podmínkou. My vám navíc nabízíme vychytávku, díky které případné nehodě s vyteklým sýrem a "zamořením domu" předejdete.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat smažené tvarůžky
Tou vychytávkou je tence krájený salám Poličan, Herkules, případně podobný. Také širší plátky anglické slaniny nebo šunka mohou vytečení zabránit, zvláště u olomouckých tyčinek. Postupujte podle následujících rad.
- Mezi dva tenké plátky salámu vložte kolečko sýra a přitiskněte. Herkules sýr pěkně zakryje ze všech stran. Olomouckou tyčinku zabalte do plátku šunky nebo anglické slaniny.
- Důkladně obalte v trojobalu. Pro jistotu sýr obalte ještě jednou ve vajíčku a strouhance. Můžete ho uložit na půl hodiny do mrazáku.
- Smažte ve vyšší vrstvě oleje, do sýra nepíchejte vidličkou.
Ve videoreceptu jsou smažené tvarůžky obalované obráceným způsobem, který je vhodný pro pokročilejší kuchaře a začátečníkům jej nelze doporučit.
Komentáře