Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený sýr je výborný, ale rád z trojobalu vytéká. Pokud je to navíc sýr "voňavý", málokdo takovou nehodu uvítá s radostí. Malérům v kuchyni jde často předejít a pro klid v domě je to nezbytné.

Smažit jakýkoliv sýr můžete podle všeobecných zásad popsaných v jiném článku. U olomouckých tvarůžků nebo podobně "voňavých" sýrů je důkladné obalení a správné smažení podmínkou.  My vám navíc nabízíme vychytávku, díky které případné nehodě s vyteklým sýrem a "zamořením domu" předejdete.

Jak udělat smažené tvarůžky

Tou vychytávkou je tence krájený salám Poličan, Herkules, případně podobný. Také širší plátky anglické slaniny nebo šunka mohou vytečení zabránit, zvláště u olomouckých tyčinek. Postupujte podle následujících rad.

  • Mezi dva tenké plátky salámu vložte kolečko sýra a přitiskněte. Herkules sýr pěkně zakryje ze všech stran. Olomouckou tyčinku zabalte do plátku šunky nebo anglické slaniny. 
  • Důkladně obalte v trojobalu. Pro jistotu sýr obalte ještě jednou ve vajíčku a strouhance. Můžete ho uložit na půl hodiny do mrazáku.
  • Smažte ve vyšší vrstvě oleje, do sýra nepíchejte vidličkou.

Ve videoreceptu jsou smažené tvarůžky obalované obráceným způsobem, který je vhodný pro pokročilejší kuchaře a začátečníkům jej nelze doporučit.

 

Další tipy a triky