Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená rýže se řadí mezi oblíbená jídla, která si objednáváme v asijských restauracích a bistrech. Tento chutný pokrm si však můžeme lehce připravit z běžných surovin sami doma. V našem článku poradíme, jak na to.

Postup přípravy smažené rýže je velmi jednoduchý. Recept si můžeme jednoduše upravit podle chuti a vlastních zásob ingrediencí ve spíži či v lednici. Navíc je možné využít rýži, která nám zbyla z předchozího vaření.

Jak připravit smaženou rýži

Na 4 porce budeme potřebovat: 600 g předem uvařené jasmínové rýže, 4 vejce, zeleninu podle chuti (nejčastěji se přidává cibule, česnek, mrkev, hrášek, kukuřice, ale můžeme použít například i cuketu, červenou papriku nebo pórek), 6 lžic sójové omáčky, sůl, pepř a rostlinný olej.

Mezi tradiční asijské pokrmy se také řadí smažené nudle. Zkuste si kromě rýže připravit i tuto lahodnou záležitost podle našeho videoreceptu a dejte nám do komentářů vědět, který z těchto pokrmů vám chutnal více. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky