Jak udělat smažený hermelín? S tatarkou a vařenými bramborami chutná fantasticky
Smažený sýr neboli smažák najdeme na jídelním lístku v každé restauraci - je to klasika, kterou si s chutí dají jak vegetariáni, tak i zatvrzelí milovníci masa. Mimo tradiční eidam můžeme usmažit také plísňový hermelín.
Plísňový sýr hermelín s lahodnou charakteristickou chutí je pochoutkou nejen k vínu, ale také jako hlavní chod. Můžeme jej rozbalit a hned jíst, přidat do sendvičů, zapékaných jídel, nakládat, grilovat nebo smažit. Obalením v trojobalu získá hermelín křupavou kůrku, po nakrojení se rozteče a spolu s vařenými bramborami tvoří vynikající oběd.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat smažený hermelín
Hermelín můžeme smažit v těstíčku z vajec, mléka, mouky a následně obalit ve strouhance nebo v klasickém, osvědčeném trojobalu. A jak na to?
- Hermelín rozkrojte vodorovně napůl. Podle chuti můžete potřít utřeným česnekem, bylinkami, hořčicí, přidat tenký plátek uzeniny nebo podušené houby. Poté přiklopte druhou půlkou sýru.
- Hermelín obalte v trojobalu, a to v pořadí mouka, rozšlehané vejce, strouhanka. Aby sýr nevytekl, zopakujte obalení ve vajíčku a strouhance.
- Vložte hermelín na chvíli do lednice.
- Mezitím rozpalte vyšší vrstvu oleje a hermelín v něm osmažte z obou stran dozlatova.
- Podávejte s vařenými bramborami, domácí tatarkou a zeleninovým salátem.
Oblíbený smažák si můžete připravit také podle našeho videonávodu níže. Dobrou chuť.
Komentáře