Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený sýr neboli smažák najdeme na jídelním lístku v každé restauraci - je to klasika, kterou si s chutí dají jak vegetariáni, tak i zatvrzelí milovníci masa. Mimo tradiční eidam můžeme usmažit také plísňový hermelín.

Plísňový sýr hermelín s lahodnou charakteristickou chutí je pochoutkou nejen k vínu, ale také jako hlavní chod. Můžeme jej rozbalit a hned jíst, přidat do sendvičů, zapékaných jídel, nakládat, grilovat nebo smažit. Obalením v trojobalu získá hermelín křupavou kůrku, po nakrojení se rozteče a spolu s vařenými bramborami tvoří vynikající oběd. 

Jak udělat smažený hermelín

Hermelín můžeme smažit v těstíčku z vajec, mléka, mouky a následně obalit ve strouhance nebo v klasickém, osvědčeném trojobalu. A jak na to

  1. Hermelín rozkrojte vodorovně napůl. Podle chuti můžete potřít utřeným česnekem, bylinkami, hořčicí, přidat tenký plátek uzeniny nebo podušené houby. Poté přiklopte druhou půlkou sýru. 
  2. Hermelín obalte v trojobalu, a to v pořadí mouka, rozšlehané vejce, strouhanka. Aby sýr nevytekl, zopakujte obalení ve vajíčku a strouhance. 
  3. Vložte hermelín na chvíli do lednice.
  4. Mezitím rozpalte vyšší vrstvu oleje a hermelín v něm osmažte z obou stran dozlatova. 
  5. Podávejte s vařenými bramborami, domácí tatarkou a zeleninovým salátem. 

Oblíbený smažák si můžete připravit také podle našeho videonávodu níže. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky