Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Také milujete sněhové pusinky? Cukroví, které je na povrchu křehké, uvnitř vláčné a na jazyku se rozplyne jako sněhová vločka? Pusinky jsou velmi levné, rychlé a s ručním mixérem připravené téměř bez práce.

Sněhové pusinky jsou jednoduché a křehké cukroví, do kterého využijeme zbylé bílky - třeba z vaječného likéru nebo po pečení jiného cukroví. Pak už stačí jen přidat cukr a vyšlehat pevný sníh. Pomocí cukrářského sáčku docílíme krásných pusinek a můžeme je využít nejen jako cukroví, ale také jako ozdobu dortů a moučníků. 

Jak udělat sněhové pusinky

Příprava pusinek není žádná věda, pokud dodržíme správný postup. Základem úspěchu je vyšlehat bílky do tuhého sněhu, a to nejlépe nad párou, čímž docílíme pevných pusinek, které v troubě neklesnou a budou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. A jak na to? 

  1. Na 1 dávku sněhových pusinek potřebujete: 4 bílky, 70 g cukru krystal a 240 g moučkového cukru. 
  2. Z bílků a krystalového cukru ušlehejte nad párou hustý sníh. Sníh by měl mít teplotu 45–50 °C. Pokud nemáte kuchyňský teploměr, vyzkoušejte test prstem. Sníh by měl být příjemně teplý a cukr rozpuštěný
  3. Odstavte a vařečkou vmíchejte prosátý moučkový cukr
  4. Sníh naplňte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a tvořte z něj na plechu vyloženém pečicím papírem pusinky. Ty lze také dobře tvarovat pomocí dvou malých lžiček
  5. Připravený plech vložte do trouby a pusinky pečte na 100 °C asi 1 hodinu

Vynikající sněhové pusinky si jednoduše připravíte také podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. 

Komentáře

Další tipy a triky