Jak udělat sněhové pusinky? 2 ingredience, trocha cviku a cukroví je na stole
Také milujete sněhové pusinky? Cukroví, které je na povrchu křehké, uvnitř vláčné a na jazyku se rozplyne jako sněhová vločka? Pusinky jsou velmi levné, rychlé a s ručním mixérem připravené téměř bez práce.
Sněhové pusinky jsou jednoduché a křehké cukroví, do kterého využijeme zbylé bílky - třeba z vaječného likéru nebo po pečení jiného cukroví. Pak už stačí jen přidat cukr a vyšlehat pevný sníh. Pomocí cukrářského sáčku docílíme krásných pusinek a můžeme je využít nejen jako cukroví, ale také jako ozdobu dortů a moučníků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat sněhové pusinky
Příprava pusinek není žádná věda, pokud dodržíme správný postup. Základem úspěchu je vyšlehat bílky do tuhého sněhu, a to nejlépe nad párou, čímž docílíme pevných pusinek, které v troubě neklesnou a budou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. A jak na to?
- Na 1 dávku sněhových pusinek potřebujete: 4 bílky, 70 g cukru krystal a 240 g moučkového cukru.
- Z bílků a krystalového cukru ušlehejte nad párou hustý sníh. Sníh by měl mít teplotu 45–50 °C. Pokud nemáte kuchyňský teploměr, vyzkoušejte test prstem. Sníh by měl být příjemně teplý a cukr rozpuštěný.
- Odstavte a vařečkou vmíchejte prosátý moučkový cukr.
- Sníh naplňte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a tvořte z něj na plechu vyloženém pečicím papírem pusinky. Ty lze také dobře tvarovat pomocí dvou malých lžiček.
- Připravený plech vložte do trouby a pusinky pečte na 100 °C asi 1 hodinu.
Vynikající sněhové pusinky si jednoduše připravíte také podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem.
Komentáře