Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhanka se vyrábí většinou ze staršího bílého pečiva. Spolu s rozšlehanými vejci a moukou tvoří trojobal, ve kterém následně obalujeme maso, sýry nebo zeleninu před jejich smažením. Poradíme, jak strouhanku udělat.

Strouhanku jednoduše seženeme v každém malém i velkém obchodě, avšak mnoho z nás si ji připravuje doma ze zbylého pečiva. Je dobré ji mít vždy v zásobě, protože kromě trojobalu má strouhanka v kuchyni i další mnohá využití.

Jak udělat strouhanku

Strouhanka se klasicky připravuje z bílých rohlíků a housek, připravit si ji můžeme ale i z baget, toustového chleba nebo dokonce ze sladkých loupáků.

  • Na strouhanku potřebujeme starší pečivo. V některých obchodech je možné koupit sáčky s pečivem, které je určené právě na domácí strouhanku.
  • Pokud máme pouze pečivo čerstvé, nakrájené ho vložíme do trouby a při 150 °C zhruba 10 minut sušíme.
  • Usušené pečivo můžeme nastrouhat na struhadle, rozmixovat ve stolním mixéru nebo umlít na mlýnku.
  • Strouhanku skladujeme v uzavíratelné nádobě a co nejdříve spotřebujeme. Její trvanlivost můžeme prodloužit dosušením v troubě nebo skladováním v mrazáku.

Připravujete si strouhanku doma nebo dáváte přednost té kupované? Podělte se s námi v komentářích včetně toho, zda máte raději strouhanku klasickou nebo panko.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli