Jak udělat strouhanku? Zužitkujete staré pečivo, udělat se však dá i z čerstvého
Strouhanka se vyrábí většinou ze staršího bílého pečiva. Spolu s rozšlehanými vejci a moukou tvoří trojobal, ve kterém následně obalujeme maso, sýry nebo zeleninu před jejich smažením. Poradíme, jak strouhanku udělat.
Strouhanku jednoduše seženeme v každém malém i velkém obchodě, avšak mnoho z nás si ji připravuje doma ze zbylého pečiva. Je dobré ji mít vždy v zásobě, protože kromě trojobalu má strouhanka v kuchyni i další mnohá využití.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat strouhanku
Strouhanka se klasicky připravuje z bílých rohlíků a housek, připravit si ji můžeme ale i z baget, toustového chleba nebo dokonce ze sladkých loupáků.
- Na strouhanku potřebujeme starší pečivo. V některých obchodech je možné koupit sáčky s pečivem, které je určené právě na domácí strouhanku.
- Pokud máme pouze pečivo čerstvé, nakrájené ho vložíme do trouby a při 150 °C zhruba 10 minut sušíme.
- Usušené pečivo můžeme nastrouhat na struhadle, rozmixovat ve stolním mixéru nebo umlít na mlýnku.
- Strouhanku skladujeme v uzavíratelné nádobě a co nejdříve spotřebujeme. Její trvanlivost můžeme prodloužit dosušením v troubě nebo skladováním v mrazáku.
Připravujete si strouhanku doma nebo dáváte přednost té kupované? Podělte se s námi v komentářích včetně toho, zda máte raději strouhanku klasickou nebo panko.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Skromná kuchyně: 5 tipů, jak využít strouhanku ze starého pečiva. Hodí se na knedlíky a těstoviny, do sekané i štrúdlu
Rozebírání a umývání použitého mixéru není nic příjemného. Vyzkoušejte vychytávku, jak umýt mixér snadno a rychle
Čím nahradit strouhanku? Použít lze suroviny, které by vás možná ani nenapadly
Komentáře