Den šunky
Šunka je masný výrobek, který se připravuje dušením, uzením nebo sušením masa, jenž obsahuje méně vody a jemná vlákna. Typická pro českou kuchyni je… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šunka je masný výrobek z vepřového, hovězího a drůbežího masa. Šunky se vyrábí z celých kýt nebo svalů z kýty a to buď sušením a uzením nebo lisováním výběrových kousků masa do tvaru válečku nebo hranolu.
Šunku můžeme vyrobit i doma a to z libového masa z kýty, plecka nebo drůbežích prsou. Podmínkou je mít k dispozici šunkovar - a to každý nemá. Jak tedy připravíme šunku bez šunkovaru? Poradíme, jak postupovat.
Kalendář Celý kalendář
Šunka je masný výrobek, který se připravuje dušením, uzením nebo sušením masa, jenž obsahuje méně vody a jemná vlákna. Typická pro českou kuchyni je… Více o významném dni
Pokud nemáme možnost zapůjčení šunkovaru, musíme improvizovat:
Obal na šunku musíme pevně uzavřít, aby se do něj nedostala voda. Šunka se dusí ve vodě při teplotě 80 °C 1,5–2 hodiny a pak se v ní nechá vychladnout.
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Komentáře