Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkové knedlíky jsou hitem nadcházejícího podzimu. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty z oblíbených těst
Zdroj: Top recepty

Švestkové knedlíky - to je pojem. Patří k začínajícímu podzimu a můžeme je vařit i z ovoce mraženého nebo kompotovaného. Jaká těsta jsou nejvhodnější? Podívejte se na ukázku těch nejžádanějších receptů z našeho receptáře.

Švestky stačí jednoduše vypeckovat, rozpůlit a použít do sladkých dobrot. Pečeme z nich různé koláče, bublaniny i rychlé buchty. A nemůžeme si nechat ujít výborné švestkové knedlíky, ať už z kynutého, tvarohového, bramborového nebo odpalovaného těsta.

Kynuté švestkové knedlíky

Na kynuté těsto potřebujeme hrubou mouku, mléko, vejce, cukr a kousek droždí. Z několika surovin vykouzlíme nezapomenutelnou pochoutku. Plníme je ovocem, které trochu přisladíme. Vaření je rychlé - nejprve je vaříme přikryté z jedné strany, pak je odkryjeme a dovaříme z druhé strany. Hned po vytažení knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich mohla unikat pára. Také je lehce omastíme, aby se neslepovaly. Podáváme je buď sypané mákem nebo se strouhaným tvrdým tvarohem, posypané cukrem a polité rozpuštěným máslem. 

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Těsto připravujeme z měkkého tvarohu, vajíčka a mouky. Rozdělíme ho na dílky, které plníme ovocem, a tvoříme z nich knedlíčky. Dobře je uzavřeme a uvaříme na mírném ohni. Na talířích knedlíčky rozkrojíme a dochutíme - dobré jsou se skořicovým cukrem, sypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, polité máslem a dozdobené šlehačkou

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Nejprve přivedeme do varu mléko se solí a trochou másla. Přisypeme mouku, aby vznikla hustá kaše. Jakmile se kaše trochu ochladí, přidáme vajíčko. Vypracujeme nelepivé těsto a obalujeme jím švestky. Knedlíčky vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Skvěle chutnají se strouhaným tvarohem, posypané cukrem a polité máslem. Těsto se hodí i na meruňkové knedlíky.

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Bramborové těsto se ke švestkám hodí zvlášť dobře. Připravujeme je z brambor, které si uvaříme večer před plánovaným vařením knedlíků. Jak udělat výborné bramborové těsto, poradí náš další článek. Tyto knedlíky (někdy se nazývají šišky) nejlépe chutnají sypané mletým mákem. 

Ať už se rozhodneme pro jakékoliv těsto, pokaždé si pochutnáme. Následující video poradí s přípravou kynutých ovocných knedlíků. Pro inspiraci se také podívejte, čím nejraději ovocné knedlíky sypeme a zdobíme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli