Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tento nebesky dobrý nepečený dezert až z daleké Itálie si podle našeho návodu odteď zvládnete snadno připravit i doma. Nejlepší je tiramisu až na druhý den, piškoty změknou a všechny chutě se dokonale propojí.

Tiramisu se těší oblibě po celém světě. Skvěle vypadá jako dort, dezert ve skleničce, řezy v pekáčku i jako tiramisu jednohubka. Jeho příprava není vůbec složitá - vše totiž začíná i končí volbou kvalitních surovin. Do pravého tiramisu patří krémové mascarpone, Amaretto a kvalitní hořké kakao

Jak připravit italské tiramisu

Velkou výhodou tiramisu je to, že se jedná o nepečenou rychlovku. Jediné, co budeme vařit při přípravě tohoto dezertu, je silné espresso, s čímž vám jistě pomůže každý kávovar. A jak na to? 

  1. Na přípravu tiramisu budete potřebovat: 5 lžic cukru krupice, 5 vajec, 500 g mascarpone, 2 malé panáky Amaretta, 50–60 ml dvojitého silného espressa, 1 balení cukrářských piškotů (nebo Savoiardi) a 1 lžíci kakaa na posypání. 
  2. Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte sníh
  3. Do žloutků přidejte cukr a vyšlehejte do husté světlé pěny
  4. Mascarpone o pokojové teplotě vmíchejte do žloutkové pěny a nakonec opatrně vmíchejte sníh
  5. Do připravené kávy přilijte Amaretto
  6. Piškoty namáčejte do kávy a skládejte vedle sebe do pekáčku nebo mísy. 
  7. Postupujte tak, že na piškoty navrstvěte krém, opět piškoty a krém - takto opakujte až do spotřebování surovin. Poslední vrstvou bude krém, který poprašte kakaem
  8. Tiramisu uložte do lednice. Vychlazené podávejte druhý den. 

Tip: Chybí vám některá surovina? Amaretto můžete nahradit rumem, mascarpone pomazánkovým máslem nebo zakysanou smetanou a kakao nastrouhanou hořkou čokoládou. 

Pravé tiramisu si jednoduše připravíte také podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky