Jak udělat tiramisu? To pravé italské je jen a pouze z mascarpone
Tento nebesky dobrý nepečený dezert až z daleké Itálie si podle našeho návodu odteď zvládnete snadno připravit i doma. Nejlepší je tiramisu až na druhý den, piškoty změknou a všechny chutě se dokonale propojí.
Tiramisu se těší oblibě po celém světě. Skvěle vypadá jako dort, dezert ve skleničce, řezy v pekáčku i jako tiramisu jednohubka. Jeho příprava není vůbec složitá - vše totiž začíná i končí volbou kvalitních surovin. Do pravého tiramisu patří krémové mascarpone, Amaretto a kvalitní hořké kakao.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit italské tiramisu
Velkou výhodou tiramisu je to, že se jedná o nepečenou rychlovku. Jediné, co budeme vařit při přípravě tohoto dezertu, je silné espresso, s čímž vám jistě pomůže každý kávovar. A jak na to?
- Na přípravu tiramisu budete potřebovat: 5 lžic cukru krupice, 5 vajec, 500 g mascarpone, 2 malé panáky Amaretta, 50–60 ml dvojitého silného espressa, 1 balení cukrářských piškotů (nebo Savoiardi) a 1 lžíci kakaa na posypání.
- Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte sníh.
- Do žloutků přidejte cukr a vyšlehejte do husté světlé pěny.
- Mascarpone o pokojové teplotě vmíchejte do žloutkové pěny a nakonec opatrně vmíchejte sníh.
- Do připravené kávy přilijte Amaretto.
- Piškoty namáčejte do kávy a skládejte vedle sebe do pekáčku nebo mísy.
- Postupujte tak, že na piškoty navrstvěte krém, opět piškoty a krém - takto opakujte až do spotřebování surovin. Poslední vrstvou bude krém, který poprašte kakaem.
- Tiramisu uložte do lednice. Vychlazené podávejte druhý den.
Tip: Chybí vám některá surovina? Amaretto můžete nahradit rumem, mascarpone pomazánkovým máslem nebo zakysanou smetanou a kakao nastrouhanou hořkou čokoládou.
Pravé tiramisu si jednoduše připravíte také podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. Dobrou chuť.
Komentáře