Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Topinky navzdory jednoduchosti přípravy patří k velmi oblíbeným jídlům. Když je řádně načesnekujeme, ozdobíme, nebo rovnou potřeme pomazánkou, o výtečnou večeři je postaráno. A nemusí se jednat jen o topinky smažené na tuku, poradíme vám, jak topinky upéct nasucho.

Topinky připravujeme především ze staršího chleba, takové jsou nejchutnější a nejlépe se pečou. Připravujeme je buď na tuku nebo nasucho. Mnoho z nás se přemíry tuku vyhýbá a dává přednost jednoduchým topinkám, které jsme znaly od našich babiček. Poradíme, jak je upéct.

Jak upéct topinky nasucho

Máme několik možností, můžete si vybrat:

  • V troubě: Plátky chleba rozložíme na suchý plech a vložíme do vyhřáté trouby. Po několika minutách vytáhneme chutné topinky. 
  • Na kamnech: Naše babičky používaly tento osvědčený způsob. Topinky připravené na kamnech jsou na povrchu sice křupavé, ale uvnitř krásně vláčné. Chutnají fantasticky. 
  • U táboráku: Topinky pečené u ohně chutnají báječně, ale přece jen nemáme mnoho příležitostí připravit si je tímto způsobem.
  • V kontaktním grilu: Pokud takový gril vlastníte, topinky v něm vyzkoušejte. Chutnají velmi dobře a jsou hotové během chvilky. Pečení jde velmi rychle.
  • V elektrickém topinkovači: Topinky jsou velmi chutné, chutí připomínají ty upečené na kamnech. Pokud je ale připravujete pro několik členů rodiny, postup je poměrně zdlouhavý.
Topinky připravené nasucho po libosti načesnekujte a omastěte. Můžete je potřít oblíbenou pomazánkou a ozdobit zeleninou.

Znáte ještě další způsoby, jak upéct výtečné topinky? Napište nám je. Pokud máte elektrický palačinkovač, můžete vyzkoušet pečení i na něm, ale většinou jsou topinky tímto způsobem pečené příliš vysušené.

Komentáře

Další tipy a triky