Jak upéct topinky nasucho? Poradíme ty nejoblíbenější možnosti

Topinky navzdory jednoduchosti přípravy patří k velmi oblíbeným jídlům. Když je řádně načesnekujeme, ozdobíme, nebo rovnou potřeme pomazánkou, o výtečnou večeři je postaráno. A nemusí se jednat jen o topinky smažené na tuku, poradíme vám, jak topinky upéct nasucho.
Topinky připravujeme především ze staršího chleba, takové jsou nejchutnější a nejlépe se pečou. Připravujeme je buď na tuku nebo nasucho. Mnoho z nás se přemíry tuku vyhýbá a dává přednost jednoduchým topinkám, které jsme znaly od našich babiček. Poradíme, jak je upéct.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct topinky nasucho
Máme několik možností, můžete si vybrat:
- V troubě: Plátky chleba rozložíme na suchý plech a vložíme do vyhřáté trouby. Po několika minutách vytáhneme chutné topinky.
- Na kamnech: Naše babičky používaly tento osvědčený způsob. Topinky připravené na kamnech jsou na povrchu sice křupavé, ale uvnitř krásně vláčné. Chutnají fantasticky.
- U táboráku: Topinky pečené u ohně chutnají báječně, ale přece jen nemáme mnoho příležitostí připravit si je tímto způsobem.
- V kontaktním grilu: Pokud takový gril vlastníte, topinky v něm vyzkoušejte. Chutnají velmi dobře a jsou hotové během chvilky. Pečení jde velmi rychle.
- V elektrickém topinkovači: Topinky jsou velmi chutné, chutí připomínají ty upečené na kamnech. Pokud je ale připravujete pro několik členů rodiny, postup je poměrně zdlouhavý.
Znáte ještě další způsoby, jak upéct výtečné topinky? Napište nám je. Pokud máte elektrický palačinkovač, můžete vyzkoušet pečení i na něm, ale většinou jsou topinky tímto způsobem pečené příliš vysušené.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře