Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánky jsou rychlým řešením, když potřebujeme k nasycení rodiny něco brzy hotového. Některé jsou pracnější, jiné jsou opravdu záležitostí malé chvilky, a tuňáková patří k těm nejrychlejším. Pokud máte plechovku s tuňákem a několik dalších surovin, můžete za okamžik servírovat.

Základem tuňákové pomazánky je konzerva, vlastně spíš obsah konzervy, a pak už vyberte z toho, co máte po ruce. Skvělé je pomazánkové máslo, výborně se hodí zakysaný smetanový jogurt i třeba riccotta. Použít můžete také tvaroh nebo obyčejný hustý jogurt. Provedeme vás přípravou výborné tuňákové pomazánky, která bude mít úspěch, ať už ji připravíte k večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu.

Jak připravit tuňákovou pomazánku

Postup je velmi jednoduchý,  nejspíš i proto je tato pomazánka tak oblíbená.

  1. Na pikantní pomazánku si připravte 1 konzervu tuňáka "Franz Josef" (s chilli), 1 kelímek Lučiny (Nadýchané s bylinkami), 1/2 malé cibule, pár kapek citrónové šťávy a mořskou sůl.
  2. Tip: Jestli bude vaše pomazánka opravdu pikantní, to záleží na tom, jakou konzervu si koupíte. Můžete použít i jinou konzervu s tuňákem, ale jinak postupovat obdobně.
  3. Oloupanou cibuli jemně nakrájejte. Slijte olej z tuňáka.
  4. Do misky dejte tuňáka, nakrájenou cibuli, pár kapek citrónové šťávy a Lučinu.
  5. Vše promíchejte vidličkou a podle potřeby dochuťte solí.
  6. Tuňáková pomazánka výborně chutná na krajíci čerstvého chleba.
  7. Na zdobení tuňákové pomazánky se velmi dobře hodí zelená petrželka a také cherry rajčátka.

To nejjednodušší mívá často velký úspěch, o tom svědčí i tento snadný recept. Doporučujeme přečíst si také komentáře pod videoreceptem.

Konzervy s tuňákem se vyplatí mít doma v zásobě. Jsou trvanlivé a občas se dají koupit v akci.

Podívejte se také, co dobrého ještě udělat z tuňáka v konzervě.

 

Komentáře

Další tipy a triky